1 TB hårddisk med piratkopierat innehåll beaktas "konst"

1 TB hårddisk med piratkopierat innehåll beaktas "konst"

När tekniken börjar integreras mer och mer i vårt dagliga liv börjar linjen som skiljer konst och teknik suddas ut. Så mycket så har vi börjat kalla datorer med de bästa specifikationerna för “konstverk”, men kanske den här 1 TB hårddisken som visas på Art 404s galleri med sin egen piedestal och allt.

Så vad innehåller det exakt som gör att det anses vara ett konstverk? I grund och botten innehåller den cirka 5 miljoner dollar i olagligt nedladdade och erhållna böcker och programvara. För att vara mer specifik innehåller den cirka 3 miljoner dollar i fiktionböcker som går tillbaka till 2003 fram till 2011, en vetenskaplig lärobokssamling värt en halv miljon dollar tillsammans med 124 GB i upphovsrättsskyddad musik, teckensnitt, Adobe-programvara, ROM-spel med spel och mer.

Den levereras till och med med en PDF som visar allt innehåll på enheten tillsammans med hyperlänkar till Pirate Bay och MegaUploads.

En ganska fräck visning av piratkopiering och om någon skulle ställas inför rätta borde det vara “artist” som skapade detta i motsats till den 15-åriga tonåringen från Sverige som bara laddade ner 24 filmer, vilket förmodligen är en bråkdel av vad den här 1 TB hårda enhet innehåller.

Filed in Web. Läs mer om konst, extern hårddisk, olaglig, piratkopiering och lagring.