10 år får 10 000 dollar efter att ha upptäckt Instagrams säkerhetsfel

Instagram-undersökningsfråga som utplånade miljoner följare från konton

InstagramKan någon av er komma ihåg vad ni gjorde när ni var 10 år? Kanske var du ute och gick med dina vänner och tog upp alla slags helvete, eller kanske var du hemma och spelade videospel, eller kanske läste en bok, eller kanske spelade sport och så vidare. Men det verkar som att denna generations tioåringar klarar något helt annat.

Enligt en rapport från den lokala finska publikationen Iltalehti (via TNW) hittade en tioåring med namnet Jani ett säkerhetsfel på Instagram där det tillät honom att radera all text som användarna publicerar på sina foton, även om de inte var laddat upp av honom. Enligt ungen, “Jag skulle ha kunnat eliminera någon, även Justin Bieber.”

Intressant nog vid tio år är Jani bara tre år blyg för att faktiskt kunna registrera sig för ett Instagram-konto själv, så det gör denna upptäckt dubbelt fantastisk. Efter att ha upptäckt sårbarheten mailade Jani sedan folket på Instagram och fick kort därefter en check på 10 000 $, med tillstånd av Facebooks bug bounty-program.

Det visar sig att Jani och hans tvillingbror båda har förmåga att upptäcka buggar och i en så öm ålder också, och det är faktiskt första gången han får betalt för sina ansträngningar. Vi tror att han har en ganska bra start och på en bra karriärväg här.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om appar, Instagram och säkerhet.