15-årig pojke i problem för fildelning

The Pirate Bay

Pirate BayNär de flesta av er var 15-åriga barn skulle det sista man tänkte vara att spendera tid i en rättssal för att bryta mot lagen eftersom du blev fångad på att ladda ner filmer. Tja, det är vad en 15-årig pojke från Göteborg, Sverige går igenom just nu. Det rapporterades att pojken för närvarande står inför anklagelser från ”internationella filmföretag” (troligen MPAA) för olagligt nedladdning och delning av 30 filmer online.

Medan Sverige tidigare har varit känt för att vara ganska skonsamt mot piratkopiering, har det senaste fallet av The Pirate Bay och det ökade trycket i film- och musikindustrin förändrat saker. Tonåringen kommer troligen bara att få böter för sitt brott (han är för ung för fängelse) men är det här rätt sätt att hantera situationen? Chansen är att barnet inte visste att det ens var fel att ladda ner filmer trots allt. Jag är säker på att dina egna föräldrar inte berättade för dig sådana saker när du var i den åldern.

Om rättegången är framgångsrik antar jag att den kommer att visa alla att branschen är seriös i kampen mot piratkopiering. Det spelar ingen roll vem du är eller hur gammal du är: de kommer att skaffa dig.

Filed in Web. Läs mer om rättegång, piratkopiering och Sverige.