15-årig tonåring i Sverige på rättegång för nedladdning av filmer via torrents

15-årig tonåring i Sverige på rättegång för nedladdning av filmer via torrents

Att ladda ner filmer via torrents är olagligt och i stort sett alla vet att, även om det är ”bara” för personligt bruk, kanske en varning eller någon form av inkrementell sanktion kan räcka för att skicka meddelandet, eller hur? Det visade sig att en lärare i Sverige bestämde sig för att gå ut och rapporterade en student för olagligt nedladdning av filmer via torrents, vilket har resulterat i att den 15-åriga tonåringen eventuellt sett fängelsetid på två år.

Det började när ett virus upptäcktes i skolans nätverk som tycktes ha sitt ursprung i en elevs dator. IT-personal spårade sedan viruset tillbaka till studenten och upptäckte vid närmare granskning att studenten hade 24 filmer lagrade på sin hårddisk, vilket han hade fått från svenska torrentwebbplatser.

Ärendet rapporterades till skolans rektor som valde att ringa in polisen. Allt detta ägde rum i mars i år, och snabbt fram till idag står tonåringen nu inför rätta för anklagelserna.

Om straffet hittas skyldigt, sträcker det sig från böter till upp till två års fängelse. Vad tycker ni? Är två års fängelse och eventuellt att förstöra hans framtid värt 24 piratkopierade filmnedladdningar? Ironiskt nog får folk vanligtvis mindre problem för trakasserier.

Filed in Web. Läs mer om Illegal, Movies och Sweden.