23% av amerikanska studenter säger att de är beroende av internet

Internet addiction

internet missbrukInternet – en förbannelse eller en välsignelse? Den globala kommunikationstjänsten har gjort det möjligt för miljarder av oss att hålla oss uppdaterade med de senaste nyheterna och händelserna som händer över hela världen och enkelt hålla kontakten med människor vi bryr oss om och å andra sidan är det också en av de största tidsförvrängarna i vår epok. Hur många av er kan gå en hel dag utan att behöva logga in på internet för att kontrollera ditt Facebook-konto, e-post eller WoW-konto? Det är inte många av oss som kan, inklusive jag (och att det är en del av mitt jobb hjälper inte heller).

Människorna vid University of Maryland gjorde en studie av 1000 studenter från tio länder inklusive USA, Storbritannien och Kina för att se hur de skulle reagera på 24 timmar utan internetåtkomst. Studenter led av abstinenssymptom och citerades för att säga saker som “Ibland kände jag mig” död “.” Länderna med den högsta andelen beroende barn var USA (23%) och Kina (22%).

Förutom att ta reda på hur eländiga vissa barn var utan internet upptäcktes att de flesta av dem inte letar efter nyheter på egen hand längre, utan de litar på nyheter för att komma till dem via flöden från Twitter och Facebook – som visar hur viktiga och effektiva sociala medieplattformar kan vara för att sprida informationen. Särskilt i den här eran, när alla förblir anslutna antingen via sina datorer eller mobila enheter – är ingen riktigt bortkopplad längre och nyheter kan lätt pressas till allas fingertoppar.

Det ser ut som om vi alla gradvis går mot en framtid där det är normen att vara ansluten, och att inte kopplas bort är det inte. Jag slår vad om att folket som uppfann internet såg aldrig detta komma – eller gjorde de det? Hur mycket tid låter du dina barn eller spenderar du online och tror du att du kan leva livet utan det?

[image credit: jabulela]

Filed in Web. Läs mer om Internet, forskning, studenter, studier och undersökning.