45 000 personer ringer till Netflix för att underlätta VPN-användare

Netflix spenderar 8 miljarder dollar på originalinnehåll 2018

Netflix-fjärrkontroll

Det fanns en tid när Netflix verkligen inte brydde sig om folk använde VPN för att få åtkomst till dess tjänst eftersom det bara var officiellt tillgängligt i en handfull länder. Tidigare i år tillkännagav Netflix sin omedelbara globala expansion och är nu tillgänglig i nästan alla länder på denna planet. Sedan sin expansion har onlinestreamingjätten kraftigt slagit ner på VPN-användare och låter dem inte längre komma åt en version av webbplatsen som inte ligger på deras geografiska plats. Tusentals människor uppmanar nu Netflix för att underlätta denna policy.

Även om Netflix är tillgängligt i nästan alla länder erbjuder det inte samma innehåll överallt. Användare föredrar den amerikanska versionen av Netflix eftersom den har mest innehåll, men företaget har inte licens för att strömma allt innehåll i alla länder.

Att försöka komma åt Netflix med en VPN kommer inte att föra dig någonstans nu. Du kan logga in och till och med visa biblioteket, men så snart du försöker strömma en titel visar det ett felmeddelande som säger att du ska koppla från VPN, och när du gör det kan du bara komma åt den lokala versionen av Netflix.

Ett brev har undertecknats av nästan 45 000 personer som uppmanar Netflix VD Reed Hastings att ompröva företagets stränga åtgärder mot VPN-användare, även om det inte är något som Hastings förlorar någon sömn över.

För att vara tydlig uppmanar inte brevet från den digitala rättighetsutrustningen OpenMedia Netflix att strömma allt innehåll i alla länder även om det inte har nödvändiga rättigheter, det vill bara att företaget ska använda olika metoder för geolokalisering filtrering så att användare kan fortsätta använda VPN för att skydda sin integritet online medan de streamer Netflix.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Netflix. Källa: torrentfreak