45% av företagen använder sociala webbplatser för att screena potentiella kandidater

Employees social network

Anställdas sociala nätverk

I dagens anslutna värld, där nästan alla är på Facebook, blir personliga profiler en allt viktigare aspekt i allas liv. Bra om du är bortkopplad från världen och vägrar att ha något att göra med att sätta din profil online, men för dem som är det – var försiktig med vad du lägger online.

Enligt en undersökning som gjordes 2009 av CareerBuilder använder 45% av företagen sociala webbplatser för att granska potentiella anställningar – och 35% av tiden upptäcker de något på sociala webbplatser som gör att de inte anställer en kandidat. Om du undrar vad som är den främsta anledningen till att arbetsgivare väljer att inte anställa någon – det är de provocerande / olämpliga fotografierna eller informationen som visas i hans eller hennes profil.

Så om du ansöker om ett jobb skulle det vara bäst om du rensar upp din profil om du har något tvivelaktigt innehåll. Andra saker att se upp för, innehåll om att dricka alkohol eller använda droger, galning om tidigare arbetsgivare, medarbetare eller klienter och dålig kommunikationsförmåga. Om du är intresserad av att ta reda på mer om hur företag screenar sina potentiella kandidater, kolla in infografiken från Mindflash. Vad tycker du om användningen av sociala webbplatser för att screena möjliga anställda? Är det en rättvis sak att göra?

Filed in Web. Läs mer om sociala nätverk.