$ 50 Amazon-surfplatta kan komma åt Google Play Store

$ 50 Amazon-surfplatta kan komma åt Google Play Store

Amazon har etablerat sig som en spelare på surfplattamarknaden och nyligen skakade företaget upp saker genom att tillkännage en ny nybörjarplatta som kostar bara $ 50 och till och med säljs i sexpack, du kan faktiskt köpa en sexpack av den här Eldtavla som om du skulle köpa en sexpack öl bara för att få mer valuta för pengarna. Många trodde att Amazon skulle hålla surfplattan tätt låst för sitt eget ekosystem men det visar sig att det faktiskt är ganska enkelt att komma åt Google Play Store via den nya Fire-surfplattan.

Amazon har kört sin egen Android Appstore under en längre tid och naturligtvis fungerar den som standard Appstore på sin smartphone och surfplattor, men det är också möjligt att installera Amazon Appstore på nästan vilken Android-enhet som helst.

Som standard ger den nya surfplattan inte åtkomst till Google Play Store, som är den främsta destinationen för appar och spel på en Android-enhet, det finns en lösning som kan göra det möjligt för användare att komma åt Play Store, och det bästa är att den inte Det kräver inte att användare rotar surfplattan så att deras garanti inte blir ogiltig.

Metoden har förklarats av en XDA-utvecklarforummedlem och verktygen har också gjorts tillgängliga för allmänheten, det är en enkel process som kräver att surfplattan är ansluten till en Windows-dator så att Google Services Framework och Google Play Butiken kan laddas.

Hela processen borde inte ta mer än tio minuter och Play Store kommer att fungera som en charm efter det.

Arkiverad i tabletter. Läs mer om Amazon och Google Play Store.