55% av föräldrarna håller ett öga på sina barns onlineaktiviteter

Facebook spy

Facebook spion

Om du är minderårig och funderar på att lägga upp den bilden av dig med en ölflaska eller en cigarett i handen på Facebook för att få poäng bland dina kamrater – kanske du vill tänka två gånger. Enligt en nyligen genomförd undersökning av 2000 internetanvändare i Storbritannien som BullGuard (ett internetsäkerhetsföretag) gjorde, “håller 55% av föräldrarna ett öga” på sina barn genom att kontrollera deras sociala nätverksprofil, medan ytterligare 5% vill de visste hur. Det är hur mycket föräldrar vill hålla koll på sina barn.

Och om du undrar varför dessa föräldrar använde webbplatser som Facebook för att kontrollera sina barn: 29% medgav att de är överskyddande, medan 24% tror att det är det enda sättet de verkligen kan se vad deras barn håller på med. Vissa föräldrar har till och med gått så långt för att skapa ett konto bara för att syna sina barn, men av de 16% av föräldrarna som försöker “vänja” sina barn – får 30% deras begäran avvisade.

Med sociala nätverk blir mer en del av vardagen i dagens värld i motsats till för många år sedan, bör barn förvänta sig att deras föräldrar blir tekniskt kunniga för att dra nytta av dem för spioneringsändamål – så om de inte vill bli busade för att göra “Dåliga saker” bör de få reda på deras integritetsinställningar – eller inte lägga ut inkriminerande bevis alls. Hur många av er har era föräldrar på Facebook? Handlar ni historier och länkar på varandras väggar?

Filed in Web. Läs mer om barn, Facebook, sociala nätverk och spion.