7-Eleven gör första kommersiella drone leverans

7-Eleven gör första kommersiella drone leverans

Många företag har flyttat tanken på att använda drönare för att leverera produkter. Amazon arbetar med ett eget program för att leverera produkter till kunder inom 30 minuter eller mindre med hjälp av drönare. Även om tekniken är långt ifrån perfekt vid denna tidpunkt genomförs tester. Närbutikskedjan 7-Eleven samarbetade med drone-start Flirtey för att göra sin första kommersiella drone-leverans till en privat bostad i Reno, Nevada.

Flirtey förberedde sig för den första droneleveransen genom att välja en butik och sedan kartlägga kunder inom en mils radie för att välja en bland dem som var villiga att delta i detta pilotprogram.

7-Elevens första drone-leverans ägde rum tidigare denna månad. Paketet innehöll en kycklingsmörgås, kaffe, munkar, godis och till och med Slurpees. Alla varor förpackades i två containrar och varje container flögs separat till bostaden.

Dronan tog sig själv från affären till den privata bostaden med hjälp av GPS ombord för att navigera. Husägare hämtade enkelt behållarna en de sänktes ner till marken av drönare.

7-Eleven har sagt att de planerar att arbeta med Flirtey men säger inte hur lång tid det kommer att ta innan autonoma leveranser rullas ut till kunder i regionen.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Drones. Källa: popsci