â ???? Misfit Speedo Shine presenteras för simmare Nya Speedo-utvecklade algoritmer ger bättre poolnoggrannhet

â ???? Misfit Speedo Shine presenteras för simmare Nya Speedo-utvecklade algoritmer ger bättre poolnoggrannhet

Misfit har gått ihop med Speedo för en ny version av sin Shine-fitnessspårare, som du kanske gissar är speciellt utformad för simning.

Partnerskapet är en halv omprövning som riktar sig till simmare, eftersom apparaten i huvudsak är en standard Misfit Shine-tracker, som redan var utmärkt för simmare. Det är fortfarande vattentätt till 50 meter, kan fortfarande spåra träning via en 3-axlig accelerometer och håller fortfarande i sex månader utan att behöva laddas igen tack vare sitt klockbatteri.

Viktig läsning: Bästa vattentäta fitnessspårare

Speedo har dock hjälpt Misfit att öka noggrannheten i simspårningen genom att utveckla produkten i Aqualab i Nottingham, Storbritannien. Speedo Shine har förbättrade algoritmer för att spåra varv och längder i poolen, samt avstånd och förbrända kalorier.

Naturligtvis är det fortfarande en bra gammal Misfit Shine under trackern, så du får fortfarande steg- och sömnövervakning, liksom grundläggande spårning av löpning, cykling och andra sporter. Medan allting görs via Misfit-appen, har du tillgång till simfunktionerna via en ny Speedo Fit-app.

Det är en anständig uppsättning funktioner för alla som i första hand kommer i form i poolen och vill ha korrekt feedback, men dess datauppsättning saknar några av de dedikerade simspårarna än vad som kan upptäcka typen av slag och effektiviteten i din teknik, som Moov och Garmin Swim-klockan.

Men hur är det med människor som redan äger en Misfit Shine och har använt den för att spåra sina simningar? Vi väntar på meddelande från Misfit om huruvida befintliga enheter fungerar med den nya Speedo Fit-appen.

Speedo Shine kommer i en helt ny och tidigare okänd färg utvecklad av företaget kallad “pure”. En medlem av den bleka silverfamiljen, det ryktas att färgen bara kan uppnås genom att blanda enhörningshår med Michael Phelps blod.

Den levereras också med två sportband och en ny Activity Clip, som håller Shine på plats så att den inte lossnar under kraftig aktivitet.

Shine är inställt på $ 79,99 och kommer att finnas tillgängligt från och med den 1 september. Du kommer att kunna ta en från Misfit-webbplatsen, Speedo-butiken och exklusivt i Apple Stores.