Acer C720P granskning

Asus C720P - left side angle

Chromebook passar mellan en iPad eller Android-surfplatta och en fullfjädrad bärbar dator. Även om den inte är lika bärbar som en surfplatta, eftersom den verkligen inte kan användas med en hand eller utan ett bord eller åtminstone ett varv för att vila på den, erbjuder den potentialen för mer funktionalitet eftersom den har ett inbyggt tangentbord. Man kan naturligtvis argumentera för att det är enkelt att använda ett Bluetooth-tangentbord med en surfplatta, men Chromebook erbjuder fortfarande en större, bättre skärm och bättre anslutning än en iPad på grund av inbyggda USB-portar och en SD-kortplats. Huruvida en Chromebook i allmänhet eller Acer C720P i synnerhet är rätt för dina behov beror på noggrant övervägande.

Sammanhang

Bara för att ge ett litet sammanhang brukade jag vara en tjej som bara var en bärbar dator och förlitade mig starkt på en Fujitsu Lifebook och sedan på en Sony Vaio Z samt en Macbook Air. Som chef om dagen och författare på natten använde jag främst en bärbar dator för att knäcka siffror, skriva förslag och redigera foton för min webbplats. Allt detta förändrades när iPad kom; Jag använder en nästan uteslutande för min dagliga dator, förutom när mitt jobb kräver att jag använder Dell Lattitude E5530 utgiven av mitt företag för att göra presentationer eller visa DVD-skivor till mina kunder.

Tekniska höjdpunkter

Storlek: 11,34 “x 8,03” x 0,78 “Vikt: 3,00 pund Display: 11,6” widescreen pekskärmsdisplay med Intel HD-grafik Upplösning: 1366 x 768 CPU: Intel Celeron 2955U vid. 1,4 GHz-lagring: 32 GB RAM: 2 GB Portar: 1 USB 2.0, 1 USB 3.0, 1 HDMI-batteri: 3950 mAh, klassad för upp till 7,5 timmars batteritid WiFi: 802.11 a / b / g / n Bluetooth Inbyggd HD-webbkamera MSRP: $ 299,99

Extern design

Acer C720P är ganska snygg och minimal i design. Utsidan är helt vit, förutom Acer- och Google Chrome-logotyperna i det övre vänstra hörnet av den öppna skärmen. Ytan är slät vid beröring på toppen och något strukturerad på botten. Du hittar också fyra stora gummerade fötter på botten för att förhindra att de glider på glatta ytor, vilket är nödvändigt eftersom enheten är så lätt. Det finns också gott om ventilationshål på botten som förhindrar att enheten överhettas.

Sidorna på Acer 720P är rakt närmare enhetens baksida för att rymma alla portar. På vänster sida hittar du strömuttaget, en HDMI-port, en USB-port och hörlursuttaget. På höger sida ser du Kensington-låsplatsen, en annan USB-port och SD-kortplatsen. Närmare enhetens framsida är sidorna snyggt avsmalnande och rundade, vilket ger en bekväm greppyta när du bär Chromebook med en hand. Strömknappen finns inuti, längst upp till höger på tangentbordet.

Tangentbord och styrplatta

Tangentbordet är stort, med väl märkta, lättläst tangenter och gott om utrymme mellan var och en. Det är dock något annorlunda än ett vanligt bärbart tangentbord, så det kan kräva viss justering för nya användare. Det tog flera timmars användning innan jag kunde skriva var som helst nära min vanliga hastighet (vilket är betydande) och med samma grad av noggrannhet som jag är van vid. Min enda riktiga besvikelse med tangentbordet är den relativt korta tangentkörningen – även med ganska lite övning, medan min hastighet och noggrannhet förbättrades snabbt, så kände tangentbordet mig inte riktigt riktigt.

Det finns inga funktionsknappar på den översta raden, utan snarare en serie tangenter märkta med ikoner för saker som framåt och bakåt, omladdning, helskärmsläge, fönster, ljusstyrka upp och ner, tyst, volym ned och upp. Strömknappen finns i det övre högra hörnet och strömindikatorns statuslampor är på enhetens främre högra kant, vilket är en stor förbättring jämfört med Samsung Chromebook 2 som inte har någon extern synlig ström- eller laddningsindikator. Det gör att jag snabbt kan se om enheten fortfarande laddas, är fulladdad, i viloläge etc.

Styrplattan är mycket stor och enkel att använda för grundläggande funktioner, men du behöver inte använda den för mycket eftersom Acer C720P har en full pekskärm. Om du föredrar styrplattan kommer du att upptäcka att den fungerar exakt som förväntat, men som Samsung Chromebook 2 tyckte jag att “klicket” var ganska högre än det borde vara.

Asus C720P - Tangentbord

Visa

Displayen på Acer C720P är väldigt snygg – skarp och tydlig. Den horisontella betraktningsvinkeln är också mycket bra, vilket innebär att det är enkelt att dela video med en vän eller två. Den vertikala betraktningsvinkeln är inte alls så bra, och jag befann mig att vinkla skärmen för att undvika bländning oavsett ljusförhållandena, vare sig det är mitt “ljusa som solen” -kök eller mitt mycket mörkare sovrum.

Det finns en tydlig fördel här: skärmen är faktiskt en pekskärm, vilket innebär att de flesta enkla funktioner kan nås utan att använda tangentbordet och styrplattan. Det är ett oväntat tillskott som gör denna Chromebook mer surfplattliknande i funktionalitet och ännu bekvämare att använda. I stället för att krossa en ibland samarbetsvillig markör är det mycket lättare att använda min fingertopp för att ändra webbläsarflikar, navigera snabbt, etc. En av mina favoritanvändningar är under videouppspelning på Hulu, där en enda tryckning var som helst på skärmen pausar videon. I alla avseenden tyckte jag att pekskärmen var extremt lyhörd och utfördes precis som förväntat.

Asus C720P - display 1

Batteri-liv

Under det rundown-testet började jag på 100% och tog chansen att komma ikapp på en av mina TV-serier med Netflix. Som du kan se från resultaten nedan kunde jag inte få hela 7,5 timmars batteritid som förväntas av C720P. Sedan var det här ett torturtest med enheten med full ljusstyrka, vilket sannolikt inte är den inställning du skulle välja om du försöker maximera batteriets livslängd.

acer-c720p-batterilivslängd

Prestanda

Naturligtvis betyder en tilltalande design och en fin skärm ingenting om Acer C720P inte fungerar bra, men jag tyckte att den fungerade som en mästare. Inga kraschar, inga avmattningar, det slog bara bort oavsett vilken uppgift jag kastade på det, från videouppspelning till webbläsning med ett alltför stort antal flikar öppna i min webbläsare, till enklare uppgifter som ordbehandling. Jag upplevde inga värme- eller bullerproblem heller (förutom det höga klicket på pekplattan) – ingen bullrig ventilationsfläkt.

SunSpider Benchmark-resultaten är följande:

===============================================

RESULTAT (medelvärde och 95% konfidensintervall)

Totalt: 474,6ms +/- 11,0% 3d: 116,7ms +/- 25,7% kub: 31,0ms +/- 13,6% morph: 67,8ms +/- 45,6% strålspårning: 17,9ms +/- 9,3% åtkomst: 42,7ms + / – 7,2% binära träd: 4,4ms +/- 39,2% fannkuch: 23,3ms +/- 6,0% nbody: 5,1ms +/- 20,3% nsikt: 9,9ms +/- 17,2% bitops: 26,7ms +/- 10,5 % 3bit-bitar-i-byte: 2,3ms +/- 15,0% bit-in-byte: 7,7ms +/- 7,6% bitvis-och: 7,6ms +/- 12,7% nsiktbitar: 9,1ms +/- 31,3 % kontrollflöde: 4.0ms +/- 11.9% rekursivt: 4.0ms +/- 11.9% krypto: 32.1ms +/- 9.9% aes: 13.9ms +/- 27.7% md5: 8.6ms +/- 13.7% sha1: 9.6ms +/- 13,2% datum: 57,6ms +/- 65,2% format-tofte: 23,1ms +/- 35,9% format-xparb: 34,5ms +/- 98,6% matematik: 44,7ms +/- 4,9% cordic: 7,7ms +/- 31,6% delsummor: 31,4ms +/- 14,3% spektralnorm: 5,6ms +/- 31,9% regexp: 15,2ms +/- 13,3% dna: 15,2ms +/- 13,3% sträng: 134,9 ms +/- 6.6% base64: 16.1ms +/- 13.1% fasta: 24.8ms +/- 9.5% tagcloud: 39.3ms +/- 14.1% unpack-code: 35.3ms +/- 14.0% validate-input: 19.4ms +/- 8,9%

Användbarhet

Jag tyckte att Acer C720P var mycket användbar i alla avseenden – oavsett om jag var produktiv och skrev eller knullade siffror, hämtade alla mina vänner på sociala medier eller om jag ville bli underhållen med YouTube, Hulu eller Netflix. Det var snabbt och lyhört och var upp till varje uppgift jag ville utföra. Och den är liten och tillräckligt lätt för att kunna tas med var som helst för datoranvändning – ingen gigantisk datorväska krävs.

En enda nackdel är den som påverkar alla Chromebooks som helhet, inte bara Acer C720P – för att dra full nytta av vad den kan göra måste du vara ansluten till ett WiFi-nätverk. Medan många av apparna verkligen är offline-aktiverade – kan du visa din kalender, redigera dokument, läsa och svara på e-post etc. – ändringen synkroniseras inte tillbaka till dina dokument i Google Drive molnlagring förrän du är ansluten till internet igen. Det är inte ett problem om du ständigt badar i WiFi hemma, på jobbet och på språng, men om du har svårt att hitta gratis hotspots kan det vara ett problem.

Nyckeln är att noga överväga dina datorbehov – du kanske inser att en Chromebook är den perfekta lösningen för dina datorbehov. Om du är morförälder kanske du bara är orolig för e-post, videokonferenser och sociala medier om du vill hänga med avlägsna släktingar och en massa barnbarn. Om du är student, speciellt om du är inom liberal teknik och inte inom teknik, behöver du e-post, webben för forskning, Hangouts för att samarbeta med dina klasskamrater, utmärkta ordbehandlings- och kalkylarkfunktioner, sociala medier och kanske till och med några spel för att hålla dig upptagen.

Slutsats

Acer C720P är en riktigt trevlig liten enhet – den har ett litet fotavtryck och en liten prislapp, men fungerar mycket bra och pekskärmsdisplayen är en glädje att titta på och att använda. Jag uppskattar den minimala designen, den släta ytan utan noga mönster eller texturer, de rundade hörnen och den lätta vikten.

De enda små dingarna är batteriets livslängd, som blev lite kortare än de utlovade 7,5 timmarna, och tangentbordet, som inte gav helt nyckelresan som jag är van vid. Även om det kan hävdas att det bara handlar om personliga preferenser, är tangentbordet trots allt den främsta anledningen till att folk sannolikt väljer en Chromebook snarare än en surfplatta, och jag blev lite besviken. Den svårare frågan att svara på är om det kommer att uppfylla dina mobila datorbehov. Även om vissa av apparna är offline-aktiverade måste du till största delen av tiden vara ansluten till ett WiFi-nätverk för att få gjort något verkligt arbete.

Om du generellt har tillgång till WiFi, oavsett om du är i ett kafé eller i ditt hus (eller kanske har du en mobil hotspot), kommer du att upptäcka att du kan vara väldigt produktiv, mycket underhållen (eller båda vid olika tidpunkter) med en Chromebook för mycket mindre än vad du skulle spendera på en traditionell bärbar dator eller till och med på en avancerad surfplatta. Det är också lite bekvämare att ha allt i ett paket. Även om jag är glad att ha med mig en iPad och ett trådlöst tangentbord som en del av mitt dagliga arbete för att undvika att släpa runt den gigantiska Dell-bärbara datorn som mitt företag utfärdade, är Acer C720P ett ännu snyggare alternativ som verkligen skulle spara en mycket utrymme i min portfölj.

Acer C720P fungerar mycket bra och passar perfekt för studenter, föräldrar och far-och farföräldrar – alla som i första hand behöver surfa på nätet och titta på videor, skriva rapporter och knäcka siffror med ett kalkylblad och är i allmänhet alltid ansluten till WiFi. Det är litet, lätt, bärbart och kraftfullt nog för att ta på dig nästan vilken generell datoruppgift du kan kasta på den, med ett batteri som är tillräckligt kraftfullt för att gå minst sex timmar (och sannolikt mer vid en lägre ljusstyrka). Och på mindre än $ 300 är det också skattemässigt ansvarigt.

Filed in Datorer> Recensioner. Läs mer om Acer och Chromebook.