Acer medger 34 000 kreditkort stulna i hack

Acer medger 34 000 kreditkort stulna i hack

acer-travelmate-b117-4Tillbaka på dagen när e-handeln lanserades och att betala för varor online med ditt kreditkort var ett alternativ var det förståeligt att många människor var lite rädda och skeptiska till att ge sina kreditkortsnummer över internet på grund av säkerhetsproblem. Man skulle tro att det idag skulle vara mycket säkrare, men det ser verkligen inte ut så.

Enligt rapporter ser det ut som om Acer nyligen har erkänt att deras system har hackats och att 34 000 kundkredituppgifter stulits till följd av det. Hacket såg hackarna stjäla ”Namn, adress, kortnummer, utgångsdatum och tresiffriga säkerhetskoder” som tillhör sina kunders kreditkort.

Det betyder att om du har handlat på Acers webbplats mellan 12 maj 2015 och 28 april 2016, finns det en chans att din kreditkortsinformation kan vara bland listan som stulits. Med detta sagt, jämfört med de hackar vi har sett från sådana som Target och Home Depot där miljontals kunder påverkades, verkar detta relativt litet, men ändå viktigt och värt att uppmärksamma alla.

Under tiden nu när detta har framkommit, kanske du bör ägna lite uppmärksamhet åt dina kreditkortsutdrag och se till att det inte finns några bedrägliga avgifter.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Acer, Hack and Security.