Acronis 2017 Backup App inkluderar lokal lagring

Hur man säkerhetskopierar familjedatorer och mobiler med Acronis Cloud

Acronis har lanserat Acronis 2017, den senaste versionen av deras programvara för flera plattformar. Den nya versionen innehåller nya funktioner som lagring av användaren, säkerhetskopiering av Facebook-data och förbättrat stöd för Network Attached Storage (NAS). Det finns många fler förbättringar, men det är enligt min mening de som människor bör fokusera på.

Tillägget av (bättre) användarförsedd lagring är mycket viktigt: enligt min erfarenhet är molnbackups bra för att vara en mycket säker plats, och jag anser att de är min sista försvarslinje (mitt kontor brinner).

Att hämta Terabytes från molnet i en nödsituation kan dock vara utmanande, så det är alltid trevligt att ha en lokal säkerhetskopia också. Lokal lagring är också mycket billigare än molnlagring, så det finns liten anledning att hålla tillbaka.

Om du säkerhetskopierar mobila enheter med Acronis Android- eller iOS-appar låser lokala säkerhetskopior upp ett läge där du kan säkerhetskopiera så många enheter som din lokala lagring har plats för. Med molnversionen finns det en gräns, och du måste betala för att lägga till mer.

Relaterad: Så här säkerhetskopierar du familjedatorer och mobiler med Acronis Cloudacronis-true-image-2017-backupAcronis har en ny “backup manager”, som är en instrumentpanel som gör det möjligt för en användare att se och hantera säkerhetskopior för en grupp datorer och mobila enheter. Tanken är att det vanligtvis finns en person som hanterar säkerhetskopian i en familj eller ett litet företag. Även om detta inte är en fullvärdig IT-instrumentpanel, bör det göra livet enklare för “admin”.

Relaterad: Så här säkerhetskopierar du en iPhone med Acronis

Facebook-säkerhetskopian skannar ditt konto regelbundet och laddar ner och säkerhetskopierar alla dina inlägg, kommentarer, foton och konversationer. Detta kan vara praktiskt om ditt konto hackas eller raderas av misstag, även om jag inte tror att det finns ett sätt att “återställa” ditt konto men bara för att bevara och ha dina FB-foton lokalt är det ett intressant alternativ. (Facebook Maj ha säkerhetskopior vid hacking, men det garanteras inte)

Många kunder väljer en NAS som en lokal lagringslösning (NAS = box med hårddiskar anslutna till hemnätverket). Acronis kommer att försöka upptäcka de mest populära modellerna, men vilken NAS som helst som kan monteras som en enhet eller en katalog på en PC kommer att vara tillgänglig för Acronis, det är nästan alla.

Om du vill säkerhetskopiera till en fjärrplats med din lagring måste du konfigurera en VPN-lösning. Uppgifterna överförs aldrig via Acronis-servrar när du gör lokala säkerhetskopior.

Arkiverat i Mobiltelefoner> Datorer. Läs mer om säkerhetskopior.