Adidas Giving Olympic Athletes 3D-tryckta sneakers

Adidas Giving Olympic Athletes 3D-tryckta sneakers

adidas 3dVi har sett 3D-tryckta motorcyklar, 3D-tryckta kroppsdelar, så egentligen borde begreppet 3D-tryckta skor inte verkligen komma som en överraskning. Tänk dig att kunna gå in i en skobutik och få ett par sneakers som passar dig precis, skulle det inte vara en dröm? Nu har Adidas tidigare dabblat i 3D-tryckta sneakers, men de tar det till nästa nivå nu.

Känd som 3D Printed Winners Shoe, det verkar som att Adidas delar ut dessa 3D-tryckta sneakers till idrottare som deltar i OS, men som namnet antyder kommer dessa sneakers bara att ges till idrottare som har vunnit en medalj, så för dem som inte har, vi antar tuff tur.

Enligt Adidas kommer dessa sneakers att ha företagets varumärke Primeknit för den övre delen av skon, medan de har en 3D-tryckt mellansula samt en 3D-tryckt hälräknare. Adidas hävdar att genom att integrera hälräknaren i mellansulan kunde de undvika den vanliga processen att limma och sy, vilket förhoppningsvis skulle göra det mer hållbart.

Det bästa är att dessa sneakers inte bara är för show. Uppenbarligen kan de användas, vilket innebär att om idrottare ville ta ut dem för en springa, bör de kunna göra det utan att oroa sig för att de skulle bryta halvvägs. Tyvärr finns det inget ord om när dessa sneakers kommer att släppas till massorna.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om 3D-utskrift, Adidas och sport.