Adidas ska börja massproducera skor gjorda av havsplast

Adidas ska börja massproducera skor gjorda av havsplast

adidas-x-parleyDet verkar som att ju mer avancerade vi blir, desto större verkar vi förorena. Men Adidas hoppas kunna göra sin del för miljön eftersom de har gått ihop med Parley för adidas x Parley Uncage Ultra Boost-skor som kommer att ha sin silhuett främst gjord av havsplast.

För dem som undrar vad i jorden är havsplast, i grund och botten är det plastrester som flyter runt våra hav som har kastats ut av individer eller företag som vill dumpa avfallet. Problemet är så stort att man har uppskattat att hela 80% av det marina skräpet som flyter där ute i våra hav idag är hela 80% plast som i sin tur kan döda marint liv genom att intas av dem eller genom att fånga dem.

När det gäller konstruktion / design av skon kommer den övre delen av sneakersen att ha företagets Primeknit i vitt konstruerat av 95% havsplast, en vit Boost-sula samt gröna accenter på hälen. Dessutom är skosnören, hälkåpan och strumpfodral tillverkade av material som erhållits av Parley från kustverksamhet på Maldiverna.

Enligt adidas VD Eric Liedtke kommer en första sats på 7000 skor att massproduceras först, men företaget räknar med att producera 1 miljon par i slutet av 2017. Den första satsen förväntas göras tillgänglig i mitten av november där den kommer att prissättas till 222 $.

Arkiverat i Allmänt> Grön. Läs mer om Adidas och mode.