Advokatbyrå anställer AI ‘Digital Lawyer’

Patenttroll slutar betala Kaspersky för att lösa rättegång

ai-advokat

Många av oss fruktar att maskinerna långsamt kommer att ta över och från utseendet på det kan det finnas en tid då de till och med kommer att ersätta människor i rättssalen, vilket kanske gör det svårare för nyutbildade jurister att hitta ett jobb direkt från jurist. . Det kan vara normen när advokatbyråer anställer ”advokater” som drivs av artificiell intelligens som veteranbyrån BakerHostetler gjorde nyligen.

BakerHostetler har ”anställt” ROSS, den första digitala advokaten, som kommer att utföra sina uppgifter som juridisk forskare vid advokatbyrån. ROSS är knuten till företagets konkurslag och kommer att hjälpa dem med att undersöka ärenden och fakta när de bygger sina ärenden.

Det här är kanske inte det enda advokatbyrån som ser att digitala advokater som drivs av artificiell intelligens kan visa sig vara mer kompetenta forskare. Andrew Arruda, grundare av ROSS Intelligence, företaget som skapade denna AI, har sagt att andra advokatbyråer också överväger att ta med sig ROSS.

ROSS har byggts på IBMs Watson superdator och svarar på frågor genom att snabbt analysera miljarder dokument för att ge ett detaljerat svar. Det ger citat för svar och ju mer det används desto mer förbättras det. Det kan också hålla reda på lagändringar som kan påverka ett pågående ärende.

Så maskinerna börjar effektivt i källaren på advokatbyråer, vem vet hur lång tid det tar innan de vinner rättegångar för oss. Jag välkomnar för det första våra robotöverherrar.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om artificiell intelligens. Källa: qz