AI kan potentiellt användas för att identifiera smugglade bilar

AI kan potentiellt användas för att identifiera smugglade bilar

identifiera bilarMed antalet saker som importeras dagligen skulle det inte vara mänskligt möjligt att kontrollera varenda sak, varför ibland vissa saker glider genom sprickorna. Antingen det eller smugglare har blivit smartare när de gömmer sin illegala import, vilket lätt kan lura det mänskliga ögat, det är där datorer kommer in.

Över vid University College London har forskare kommit med en idé som kommer att förlita sig på AI för att upptäcka smugglade bilar i fraktcontainrar. I grund och botten kommer dessa containrar att läggas genom röntgen, men från skanningarna kommer AI att kunna välja ut och identifiera bilar och till och med de som kan ha varit smart gömda från mänskliga ögon.

Hittills verkar det som om systemet är mycket, mycket skickligt på vad det gör och lyckats identifiera sig med 100% noggrannhet med få falska larm. Med detta sagt, räknar vi med att ytterligare tester och studier måste göras på detta innan det kan implementeras som ett ordentligt verktyg som kan användas av tullen, men som vi sa skryter forskarna med en ganska hög framgångsgrad som är ganska uppmuntrande.

För de som är intresserade av att ta reda på mer kan du kolla in resten av studien här.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om AI (Artificiell intelligens) och Legal.