Ainol V3000 Portable Media Player Review

Ainol V3000 Portable Media Player ReviewIngen tvekan om att iPod är den obestridda bärbara mediaspelaren för tillfället (och har varit det länge nu, med sin position välcementerad), men det betyder inte att andra spelare i arenan inte kan försöka utnyttja topphunden med deras enheter. Ainol har nyligen släppt sin V3000 bärbara mediaspelare, och den här modellen är inte för illa när du kan komma förbi det faktum att den är en av de mindre kända bärbara mediaspelarna där ute. Bli bara inte besviken över att viskningar av Bluetooth-anslutning, Wi-Fi-stöd och GPS bara är det – rykten. På en sidoanteckning undrar jag om Will Smith får några royalties för sin mugg från att jag, Robot, stänkte på lådan. Läs vidare efter hoppet för mer information.

Vid första anblicken är detta en ganska skrymmande enhet, särskilt när den jämförs med iPod touch. Ainol V3000 mäter cirka 114 mm x 75 mm x 12 mm, medan Apples sexiga iPod touch är mycket smalare vid 110 mm x 61,8 mm x 8,5 mm. Siffrorna skiljer sig kanske inte för mycket från varandra, men om du håller båda enheterna precis framför dig, blir du förvånad över vilken skillnad som ett par millimeter gör. Ändå ger storleken en känsla av att den är mer solid, även om jag inte vågar säga att den är tillräckligt robust för att överleva mer än ett par fall på golvet.

Kronan på V3000 borde vara dess skärm – på 4,3 ”kan du inte riktigt argumentera med bildkvaliteten. LCD-skärmen har trots allt en extremt hög upplösning på 800 x 480 pixlar, vilket är mycket överlägsen den för iPod touch (480 x 320 pixlar) och Sony PSP (liknande storlek, även om upplösningen är mycket tämre 480 x 272 pixlar. Du kan visa upp till 16 miljoner färger på en gång, du behöver inte oroa dig för brist på bildkvalitet om det är högst upp på listan. Tyvärr känns uppdateringsfrekvensen inte lika hög som vissa snabba filmer (tack, torrents!) och anime-program visar viss eftersläpning då och då – inte tillräckligt för att försämra den övergripande filmupplevelsen, men kan vara irriterande för dem som förväntar sig perfektion. Beviljas, iPod är inte ‘ inte så bra antingen i den här avdelningen (mycket beror mycket på filmens kodning men) eftersom jag har sett några filmtrailers på iPod som stammar varannan sekund.

Ljudmässigt är högtalarna inget att skrika om och borde undvikas hela tiden om du inte kan hjälpa till. Bäst att få ett par isolerande öronsnäckor att följa med Ainol V3000, oavsett om du tittar på filmer eller lyssnar på dina favorit MP3-filer. När volymen har skruvats upp till 80% eller så började ljudet från högtalarna spricka (åtminstone det var det jag upplevde när jag tittade på 300 och The Mummy 3: Tomb of the Dragon Emperor), vilket gav mig att jaga efter mina öronproppar i ett tag.

Låt oss gå vidare till kompatibilitet med filformat nu. Ainol V3000 besviker verkligen inte, eftersom den kan stödja en mängd videoformat inklusive: –

MPEG (AVI) RM RMVB ASF WMV FLV DAT MPG

När det gäller musik består stödet för ljudfilformat av MP3, WMA, FLAC, APE, AAC och OGG. För dem som vill att detta ska fungera som ett bärbart digitalt fotoalbum kan du alltid lagra din samling av JPEG-, BMP- och GIF-filer genom att gå igenom dem individuellt eller som ett bildspel. Det finns en integrerad FM-radio om du är trött på din nuvarande MP3-samling, vilket gör att du kan kolla vad lokala DJ-skivor gör.

Ett stort grepp som jag har med V3000 skulle vara dess användargränssnitt – grafiken är tillräckligt ren för att navigera, men metoden att flytta känns förstoppad. Du kommer att ta lite tid innan du vänjer dig åt hur volym- och kanalreglagen används för att navigera genom användargränssnittet, men de är verkligen inte nära iPods medfödda intuitivitet, det är säkert. De som har avvänjats på en iPod och har köpt V3000 kan till slut känna sig ganska frustrerade till en början, men om man håller ut tillräckligt länge kan du vara säker på att dina ansträngningar kommer att löna sig innan du smidigt går igenom menyn. . Bra sätt att bygga upp tålamod om du saknar den dygden.

Om 8GB internt minne inte räcker (det är nästan alltid fallet i alla fall) kan du alltid lita på miniSDHC-minneskortplatsen som stöder upp till ytterligare 4 GB lagringsutrymme. Ainol V3000 miht kommer med en integrerad mikrofon, men jag skulle inte använda den som en ersättning för en dedikerad röstinspelare eftersom mikrofonen inte är för känslig och det tar upp alltför mycket omgivande ljud i processen.

Knapparna är alla placerade på ovansidan av V3000 och du får en TV Out-port som du kan titta på dina videor över en vanlig TV. Bäst att använda detta med TV-apparater med standardupplösning, eftersom bildkvaliteten inte kommer att imponera på en HDTV.

Filer och data överförs via USB 2.0, och detta laddas bäst med den medföljande nätadaptern eftersom USB-laddning inte verkar fungera med den granskningsenhet jag fick. Andra tillbehör som ingår i Ainol V3000 inkluderar en fjärrkontroll, ett par generiska hörlurar, en USB-kabel, en AV-kabel och en nätadapter.

Batteriets livslängd är tillräckligt bra för att hålla dig igenom ett par filmer med genomsnittlig längd innan det kräver laddning, vilket gör det användbart för transkontinentala flygningar. När allt kommer omkring, ska du inte få tillräckligt med vila medan du flyger istället för att fylla din tid med den tanklösa drivningen vi får från Hollywood idag?

Sammantaget är Brandos pris $ 166 för den bärbara mediaspelaren Ainol V3000 anständig, och det inkluderar frakt över hela världen. Eftersom tiderna är svåra och om du är villig att offra användarvänlighet för V3000: s starkaste punkt – dess lysande skärm och omfattande formatkompatibilitetslista, är $ 166 inte för mycket att be om. Annars sparar du några månader till och skaffar dig en iPod touch istället. Jag kan säkert säga att V3000 är den fattiga mans iPod touch, även om det vore trevligt att se Wi-Fi-anslutning och ett GPS-chipset kastas in för att ge en större konkurrenskraft.

Filed in Audio> Photo-Video> Recensioner ..