Airbnb för att börja samla in skatter för uthyrning i Los Angeles

Airbnb för att börja samla in skatter för uthyrning i Los Angeles

airbnb-logotyp
Hemdelningstjänsten Airbnb har varit inblandad i flera städer i förhandlingar om skatter och det har avslutat förhandlingarna idag med minst en större stad: Los Angeles. Enligt en rapport har tjänsten kommit överens med LA-stadens tjänstemän att börja samla in bostadsskatt från värdar som hyr ut hela sin plats eller bara ett rum med Airbnb. Denna beskattning öppnar upp en ny inkomstkälla för staden som mycket väl kan komma att hamna i miljoner dollar varje år.

Stadens mandat som värdar som antingen hyr ett rum eller hela deras plats betalar samma typ av bostadsskatt som hotell måste betala. Skattetjänstemän i staden har haft problem med att spåra värdar och få dem att betala, så nu kommer Airbnb att göra det för dem.

Affären träder i kraft nästa månad. Vad som kommer att hända är att Airbnb-användare måste betala hela skatten i förskott när de bekräftar bokningen. Airbnb samlar helt enkelt in skattebeloppet från dem och överlämnar det till staden.

Planeringsansvariga är snabba med att påpeka att trots detta avtal mellan Airbnb och staden betyder det inte att korttidsuthyrning är legaliserad i LA. Det är fortfarande olagligt att hyra ett hus i under 30 dagar i större delen av Los Angeles men på grund av populariteten för tjänster som Airbnb överväger staden ny lag som kommer att legalisera och reglera dessa korttidsuthyrningar.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Airbnb. Källa: latimes