Airbnb vill att värdar och gäster ska interagera mer

Airbnb vill att värdar och gäster ska interagera mer

tesla_airbnbAirbnb är ett utmärkt alternativ om du letar efter någonstans att bo som kan vara billigare än hotell, och hyser mycket fler människor än ett vanligt hotellrum. Det verkar emellertid att förutom att boka ett rum och skicka meddelanden fram och tillbaka via Airbnb är interaktionen mellan värden och gästerna lite begränsad.

Oftare lämnas nyckeln till huset / lägenheten åt dig någonstans, och du kan få en och annan välkomstkorg med en anteckning eller två. Men grundarna på Airbnb tycker att detta måste förändras och överväger att öka mängden interaktion mellan värden och gästerna.

På tal med BBC India hävdar Airbnb-grundare Nathan Blecharczyk att Airbnb-användare faktiskt är angelägna om att skapa personliga kontakter, så mycket att de funderar på sätt att para värdar med gäster med aktiviteter, som turer, sport och så vidare. “Vad vi har visat är att det finns en enorm aptit att resa mer autentiskt och fördjupa sig i kultur … i motsats till att ha en kommoditiserad upplevelse.”

Han lägger till, ”Men att ansluta till riktiga människor som har det bra, det är något som för närvarande inte finns i den professionaliserade gästfrihetsvärlden. Vi tänker bortom boende. ” Det är en intressant idé, men vad tycker ni? Vill du interagera mer med din Airbnb-värd, eller är du bra med hur sakerna är just nu?

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Airbnb.