Akta dig för bedrägerier relaterade till orkanen Irene

Hurricane Irene

Orkanen Irene

Scammers är inte så trevliga människor, om du inte redan visste det. De utnyttjar ständigt de oinformerade och utnyttjar varje tillfälle för att få en fattig själ att avslöja sina personliga detaljer. En av deras vanligaste taktiker är att dra nytta av stora händelser som drar människor till sina datorer, som i det här fallet – orkanen Irene som är planerad att slå i morgon. Lyckligtvis finns det en lösning på problemet med bedragare, och det kallas information.

Folk på Security News Daily har skrivit ett inlägg med råd om hur man hanterar bedragare, och vi kände att det var värt att dela med våra läsare också. Här är en sammanfattning av de råd de gav i sin omfattande artikel.

Lita inte automatiskt på dina vänner: bara för att en Facebook / Twitter-vän skickar en länk till dig betyder det inte att det är säkert. För allt du vet kan din väns dator ha kapats av en trojan och det är därför han / hon skickar länkar till dig i första hand. Dessa länkar är vanligtvis förklädda med förkortade webbadresser och sensationella beskrivningar – som för några månader sedan fanns det malware-länkar som utnyttjade Osama Bin Ladens död – du kan förvänta dig att samma typ av länkar dyker upp med titlar relaterade till orkanen Irene.

En bild är värd 1000 bedrägerier: återigen, liknar den föregående punkten, förutom den här gången sprids den mer genom e-post och diverse webbplatser. Vanligtvis, om du vill se dessa svårtroende fotografier eller videor, måste du svara på en undersökning som innebär att man avslöjar mycket personlig information som bedragare kan använda för skadliga ändamål. När orkanen anländer kan du förvänta dig att se många länkar till bilder och bilder av förstörelse eller otroliga sevärdheter, dvs en val som fastnat i en byggnad dyker upp. Som vanligt, var smart med det. Se till att du besöker ansedda webbplatser för information, och inte bara någon slumpmässig webbplats du ser. Chansen är att om det inte har täckts av ett stort nyhetsnätverk är det förmodligen falskt.

Se var du donerar: det här kan tyckas uppenbart för många människor, men du skulle bli förvånad över hur ofta människor slutar bli lurade. Efter stora katastrofer dyker många legitima webbplatser upp och ber om donationer för att hjälpa saken. Naturligtvis, istället för att använda pengarna för att hjälpa till med att bygga hem eller köpa mat till offren, fäller dessa bedragare som skapar webbplatsen pengarna för eget bruk och blir inte förvånade om de försvinner tillsammans med sina webbplatser efter att de har samlat in tillräckligt med pengar eller så är de nära att bli trasiga. Gå som vanligt direkt till den välgörenhetsorganisation du vill nå ut till. Gå inte igenom någon tredje parts webbplats, organisation eller främling online. Om du är intresserad av att donera till välgörenhet är det minsta du kan göra att lägga lite ansträngning för att se till att pengarna går till rätt platser. Lite forskning kan gå långt.

Finns det några andra tips som saknas i den här artikeln? Bidra gärna i kommentarerna nedan och dela den här sidan. Du vet aldrig vem du kan sluta hjälpa till.

Filed in Computers> Web. Läs mer om Facebook, säkerhet och Twitter.