Alarmerande Wi-Fi-hotspotnamn gav en skrämma för passagerare på ett plan

Qantas_Airlines

Qantas_Flygbolag

Med den situationen som den är över hela världen finns det ännu mer anledning för flygbolag och flygplatser att vara vaksamma om eventuella terrorister som kanske vill skada människor. Det är därför säkerheten inte tas lätt när det gäller flygresor idag och ingenting lämnas åt slumpen, för om det var så skulle detta alarmerande Wi-Fi-hotspot-namn inte ha gett passagerare på ett Qantas-plan en rädsla.

Qantas-flyg QF481 försenades i mer än två timmar i Australien när en passagerare såg en mobil hotspot med “Mobile Detonation Device” som namn. Besättningen varnade omedelbart men ingen visste vilken mobil enhet som hade skapat hotspot och vilken enhet den var länkad till.

Flygkaptenen informerades som sedan sände ett meddelande till passagerarna, piloten sa att om inte enheten befann sig skulle flygningen inte ta fart. Ingen kom fram, enligt en anonym passagerare som pratade med Yahoo! 7, uppenbarligen denna incident var relaterad till en hotspot som uppträdde i underhållningssystemet under flygningen.

Eftersom Wi-Fi täckte ett ganska långt avstånd är det möjligt att det kan vara någon i terminalen som skapat hotspot med detta ganska oortodoxa SSID, men då har människor en förkärlek för att ge sina Wi-Fi-nätverk alla slags konstiga namn.

Säkerheten rensade så småningom flygningen och det tog fart två timmar senare än vad den ursprungligen skulle.

Arkiverat i Allmänt .. Källa: mashable