Alcatel-Lucent: Ny API-aggregeringsmodell för att påskynda intäktsmöjligheterna

Alcatel-Lucent: Ny API-aggregeringsmodell för att påskynda intäktsmöjligheterna

[MWC 2010] Idag tillkännagav Alcatel-Lucent en ny molnbaserad utvecklingsplattform som drastiskt kommer att ändra den traditionella aggregeringsmodellen för API (applikationsprogrammeringsgränssnitt), enligt företaget. Alcatel-Lucents utvecklarplattform ger tjänsteleverantörer och företag verktyg som gör det möjligt för partners och tredjepartsutvecklare att bygga, testa, hantera och distribuera applikationer över nätverk, inklusive tv, bredbandsinternet och mobil. Företaget hävdar att dess nya plattform kommer att effektivisera applikationsutvecklingsprocessen, påskynda distributionen mellan nätverk och öka hela ekosystemets intäkter.

För att uppnå detta mål lanserar Alcatel Lucent en uppsättning utvecklarverktyg inklusive en Virtuell SandBox och a instrumentbräda. Dessutom kommer den nya plattformen att erbjuda en samlingsmodell för intäktsdelning, som kombinerar en samling av två eller flera API: er / webbtjänster som utvecklare kan använda för att skapa en ny applikation, vilket eliminerar de tidigare API-avgifter som traditionellt krävs.

De Virtuell sandlåda ger utvecklare en miljö där de kan simulera, testa och verifiera nya applikationer över tjänsteleverantörens nätverk för leverans över ett brett spektrum av plattformar.

De instrumentbräda (bild) erbjuder utvecklare affärsanalys i realtid av applikationsaktivitet, API-statistik, kostnader och applikationsintäkter. Använda instrumentbrädakan utvecklare simulera olika affärs- och intäktsmodeller innan de spenderar mycket tid på att utforma en applikation.

”Forskningen vi har gjort med mer än 1 000 utvecklare visar att det medföljande tillvägagångssättet för aggregering kan öka ett API-värde med 200-300 procent jämfört med dess värde på egen hand. Det visar också att utvecklare vill delta i API-inkomstdelning och ha tillgång till tjänsteleverantörsanalys. ” sa Johnson Agogbua, chef för Application Enablement-lösningar för Alcatel-Lucent.

Detta ser bra ut på papperet men vi har inte provat systemet och vi har inte ens sett plattformen (bredvid skärmdumpen i artikeln). Jag rekommenderar programmerare och entreprenörer som deltar i MWC att ta en titt på Alcatel-Lucent-demo i “Application Planet” Hall 7, monter # 7D61. Mer information finns på http://www.alcatel-lucent.com/application_enablement/

Sparad i mobiltelefoner> Spel> Allmänt> Webb. Läs mer om Api, Developers, MWC och MWC 2010.