Alcatel-Lucent nya API-paket för utvecklare

Alcatel-Lucent nya API-paket för utvecklare

Alcatel-Lucent nya API-paket för utvecklare

Bild: Alcatel-Lucent Dashboard lanserades på MWC, bild med nya funktioner kommer snart

[SXSW] Alcatel-Lucent tillkännagav idag de paketerade API-paketen (Application Programming Interfaces) och en tillhörande intäktsdelningsmodell som eliminerar förutgående kostnader för utvecklare och erbjuder nya inkomstflöden för tjänsteleverantörer. Dessutom har ett nytt verktyg för affärs- och applikationsmodellering släppts; det gör det möjligt för utvecklare att få ut mesta möjliga av sina applikationer, enligt företaget. Jag är ingen utvecklare och jag har inte sett buntarna eller verktyget. Om du är en utvecklare som deltar i SXSW, gå till “Eleven API Lounge” på Hilton Hotel, (mittemot Austin Convention Center): Alcatel-Lucent kommer att demonstrera sitt nya erbjudande, som ingår i utvecklarplattformen och programmet. Mer info om den nya produkten efter hoppet.

Medföljande API-beskrivning

Enligt Alcatel blandar det medföljande API bland tjänsteleverantörer och tredjepartsapplikationsfunktioner för att stödja enklare skapande av nya applikationer. Dessa API-buntar möjliggör en ny intäktsdelningsmodell som syftar till att förvandla tjänsteleverantörens nätverk till en applikationsutvecklingsplattform genom att låsa upp nätverksresurser och funktionalitet. Jag gillar kombinationen av dessa två ord: “låsa upp” och “tjänsteleverantörer” (aka bärare) … förhoppningsvis kommer det att bli lika bra i verkliga livet som det ser ut på papperet.

Ny beskrivning av instrumentpanelfunktionalitet

Alcatel-Lucent har också förbättrat sitt Dashboard-verktyg (lanserat på MWC) för att hjälpa utvecklare att övervaka sina applikationer och slutanvändare. De nya funktionerna inkluderar: antal nedladdningar, typ av transaktioner, applikationsprestanda och intäktsgenerering från kampanjer och appbutiker. Denna information samlas i stora appbutiker – GetJar, Android och iTunes.

Arkiverad i topphistorier> Webb. Läs mer om Api, Sxsw och Sxsw 2010.