Allt du behöver veta om iPhone-batteribyte

iPhone Battery Replacement

En mycket viktig sak som vi lärde oss förra året är att iPhones batterihälsa direkt påverkar dess prestanda och hastighet. Efter att forskare hävdade att Apple saktade ner iPhones avsiktligt så att användare skulle uppgradera dem, kom Apple fram med en förklaring till varför iPhone-prestanda försämrar övertid. Enligt Apple påverkas prestanda för iPhone efter att batteriet har åldrats.

En iPhone som har ett svagt batteri är utsatt för oväntade avstängningar och kan bli opålitlig och till och med oanvändbar. För att förhindra detta gjorde Apple det så att iOS skulle hantera prestandatoppar på iPhone för att förhindra att det oväntat stängdes av. Med enkla ord kommer det att sakta ner. Detta påverkade mest iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE, iPhone 7 och iPhone 7 Plus. Det faktum att företaget gjorde detta utan att informera sina användare resulterade i förståelig upprördhet från arga kunder.

Efter upprördhet och dålig PR hade Apple lagt till funktionen Battery Health i iOS-appen Inställningar som berättar för användaren om batteriets hälsa och om hans eller hennes iPhones batteri behöver bytas ut. Företaget startade också en begränsad tid $ 29 iPhone batteribyteprogram som gjorde det möjligt för iPhone-användare att byta ut enhetens batteri. Detta program erbjöd $ 29 iPhone-batteribyten, en minskning från de vanliga $ 79.

Men dåliga nyheter är att iPhone-batteribyteprogrammet slutade den 31 december 2018. Så om du har en iPhone som behöver byta batteri måste du betala hela priset.

Hur mycket kostar iPhone-batteribyte?

iPhones som täcks av garantin eller har AppleCare + är berättigade till gratis iPhone-batteribyten från Apple. Men om din enhet inte täcks av AppleCare +, kan du förvänta dig att betala hela din iPhone-batteribyte.

Priserna för iPhone-batteribyte är följande:

iPhone XS Max: 69 $
iPhone XS: 69 $
iPhone XR: 69 $
iPhone X: 69 $
iPhone 8 Plus: 49 $
iPhone 8: 49 $
iPhone 7 Plus: 49 $
iPhone 7: 49 $
iPhone SE: 49 $
iPhone 6s Plus: 49 $
iPhone 6s: 49 $
iPhone 6 Plus: 49 $
iPhone 6: 49 $
Alla andra modeller: 49 $

Du kan starta din iPhone-batteribyte genom att gå till Apples webbplats här.

Hur vet jag om din iPhone behöver ett nytt batteri?

Du kan ta reda på om din iPhones batteri har försämrats tillräckligt för att behöva bytas genom att gå till Inställningar> Batteri> Batterihälsa. Titta sedan under Peak Performance Capability. Om du ser följande text måste din iPhone byta batteri.

Batteriets hälsa försämras avsevärt. En auktoriserad Apple-leverantör kan byta ut batteriet för att återställa full prestanda och kapacitet. Mer om servicealternativ …

Medan du definitivt borde få byta ut iPhone-batterier om du ser meddelandet ovan, bör du också överväga att byta ut ditt iPhone-batteri om du ser följande text:

Denna iPhone har upplevt en oväntad avstängning eftersom batteriet inte kunde leverera den nödvändiga toppeffekten. Prestationshantering har tillämpats för att förhindra att detta händer igen. Inaktivera …

Detta meddelande tyder på att din iPhone har upplevt en oväntad avstängning på grund av batteriet och iOS hanterar prestanda eller saktar ner din iPhone för att hålla den igång utan oväntade avstängningar. Det här är inte perfekt och du kommer att hitta din enhet långsammare än vanligt. Att byta batteri kan åtgärda problemet med långsam prestanda och förhindra oväntade avstängningar samtidigt.

Varför ska du alltid byta ut iPhone-batteriet från Apple eller auktoriserade tjänsteleverantörer

Om du letar efter sinnesro är det en bra idé att få ditt iPhone-batteribyte från Apple eller en av dess auktoriserade tjänsteleverantörer. Visst att få ett iPhones batteri bytt från en tredjepartsverkstad kan vara billigare men det kommer också med strängar bifogade.

Som iFixit fick reda på ger Apple inte status för batterihälsa för eftermarknadsbatterier. Istället för att se batteriets hälsostatistik får du meddelandet “Det går inte att verifiera att denna iPhone har ett äkta Apple-batteri”. Om du bryr dig om att få exakt batteristatusstatistik för din iPhone är officiell reparation vägen att gå. Apple är också ökänt för att straffa användare som får obehöriga reparationer på sina enheter. I vissa fall kan enheterna inte erbjuda alla funktioner eller ens sluta fungera alls.