Amazon bekräftar planer på att bygga fler tegel-och-murbruk-butiker

Amazon bekräftar planer på att bygga fler tegel-och-murbruk-butiker

amazon_bookstore_3Förra året och i det som verkade som en ironisk vridning, lanserade Amazon sin första brick-and-mortar-butik i Seattle som heter Amazon Books. Efter lanseringen föreslog en rapport från tidigare i år att Amazon hade planer på att öppna fler butiker, men företaget hade avböjt att kommentera spekulationen vid den tiden.

Visar sig att spekulationerna stod rätt på pengarna, för enligt Amazons VD Jeff Bezos har han under Amazons årliga aktieägarmöte bekräftat att företaget verkligen har planer på att starta fler fysiska butiker över hela landet och att nästa plats som de kommer att vara lanseringen skulle vara San Diego med byggande redan pågår.

Enligt Bezos, ”Vi kommer definitivt att öppna ytterligare butiker, hur många vi inte vet än. I dessa tidiga dagar handlar det om att lära sig, snarare än att försöka tjäna mycket intäkter. ” För de som inte känner till begreppet Amazon Books är det i grunden en bokhandel. Skillnaden är dock att den också kommer att sälja Amazon-produkter som Kindle-läsare.

Dessutom kommer det att finnas mänsklig curation att välja vilka böcker som ska lagras. Det kommer också att finnas små utdrag av kundrecensioner från Amazons webbplats för att ge läsarna en uppfattning om vad de kan förvänta sig. Som vi sa är det lite ironiskt med tanke på att Amazonas hela förutsättningar var att avskaffa behovet av tegel och murbruk, men samtidigt vara en bokmask själv kan jag inte förneka den underbara upplevelsen du får när besöker en bokhandel, kontra att surfa online.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Amazon.