Amazon Echo låter dig faktiskt kontrollera politiker

Amazon Echo låter dig faktiskt kontrollera politiker

Politiker älskar att göra anspråk under sina tal, oavsett om det är att diskreditera sina rivaler / motståndare eller att hjälpa till att främja deras agenda. Ibland kan dessa påståenden vara sanna, kanske lite överdrivna men för det mesta sanna. Ibland kan de vara falska och pinsamt.

Så vad händer om du är hemma och försöker ta reda på om vad en politiker säger är sant eller falskt? Visst, du kan alltid skjuta upp Google för att hjälpa till att kontrollera fakta, men om du är för lat för att läsa har Amazons Echo fått en ny färdighet där den kan användas för att hjälpa till att kontrollera vad en politiker har sagt.

Skapad av Duke Reporters Lab, “Med den nya skickligheten Dela fakta kan ägare av Echo och andra Alexa-aktiverade enheter, inklusive Tap och Dot,” fråga faktakontrollerna “om påståenden de hör från presidentkandidaterna Hillary Clinton och Donald Trump, liksom som andra kandidater och politiker som har kontrollerats. ” Några av appens lanseringspartners inkluderar PolitiFact, The Washington Post’s Fact Checker och FactCheck.org.

Men det verkar som att även om appen visar löfte, verkar det lite knäppa i sin verksamhet. Användare måste inte bara gå igenom en introduktion varje gång, men de måste också använda specifika nyckelord för att få det mest exakta svaret, vilket innebär att om du bara gör en allmän fråga kanske det inte fungerar lika bra.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Alexa, Amazon och Echo.