Amazon enligt uppgift intresserad av direktuppspelning av live-sport

amazon-prime-video

amazon-prime-video
Amazons Prime Video-tjänst är mer en videostreamingtjänst än en live-TV-streamingtjänst, vilket i grund och botten betyder att det är mer som Netflix än Sling TV, men saker kan komma att förändras. En ny rapport föreslår att Amazon är intresserad av att förvärva videorättigheter för sporter som tennis och rugby, vilket gör det möjligt för företaget att tillhandahålla liveströmmar av matcher och turneringar via Amazon Prime Video-tjänsten.

Bloomberg rapporterar och citerar personer som är bekanta med saken att Amazon försöker förvärva videorättigheter för en mängd olika sporter inklusive men inte begränsat till professionell rugby och French Open tennis-mästerskapet för att antända tillväxt för sin videostreamingtjänst.

Amazon antas vara intresserad av att förvärva rättigheter för sporter som har ett globalt överklagande, sporter som motorsport, golf, fotboll och tennis. Företaget sägs också vara intresserat av rättigheter för sport som är populära i USA som baseboll och basket, men deras videoströmningsrättigheter är “otillgängliga under överskådlig framtid.”

I sina diskussioner med rättighetsinnehavare betonar Amazon uppenbarligen populariteten hos sin Amazon Prime Video-tjänst som har mer än 63 miljoner användare bara i USA och redan ger dem tillgång till ett stort bibliotek med filmer, TV-program, dokumentärer och ytterligare innehåll.

Amazon har ännu inte kommenterat denna rapport så det har inte funnits någon bekräftelse eller förnekande av detta från världens största online-återförsäljare.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Amazon, Amazon Prime Video och underhållning.