Amazon Go återuppfinner livsmedelsbutiken

Amazon Echo Frames Are Now Available To Everyone

Efter år av rykten om att Amazon ska lansera egna butiker presenterade företaget idag sin vision för framtidens livsmedelsbutiker. Det har öppnat den första butiken i sin hemstad Seattle. Dessa butiker kommer att märkas som Amazon Go och tanken här är att uppfinna det ordspråkiga hjulet, i grund och botten har det gjort grundläggande förändringar i upplevelsen av att köpa matvaror.

Den första Amazon Go-butiken i Seattle är en yta på 1800 kvadratmeter. Shoppare kan bara ta tag i de föremål de vill ha och lämna butiken. Deras beställning kommer automatiskt att debiteras deras Amazon-konto senare.

Amazon Go förlitar sig på sensorer och datorsyn för att hålla koll på vad kunderna tar ut ur butiken. Shoppingupplevelsen börjar med att skanna en app när kunden går in i en Amazon Go-butik. Sensorer vid dörren identifierar föremålen i vagnen när de lämnar och laddar automatiskt summan till sitt Amazon-konto när telefonen går ut genom dörren.

Förvänta dig att hitta nästan alla produkter som du kan hitta i en lokal närbutik, inklusive men inte begränsat till drycker, snacks, färdigmat som sallader och smörgåsar, häftklamrar som mjölk och bröd, förutom andra produkter.

Den första Amazon Go-butiken är endast öppen i beta för Amazon-anställda. Amazon kommer att öppna den första Amazon Go-butiken tidigt nästa år.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Amazon och Amazon go.