Amazon har beställts för att återbetala köp i appar från barn

Amazon Echo Frames Are Now Available To Everyone

Amazon-tecken
En federal domare har beordrat Amazon att inrätta en process för att återbetala föräldrar vars barn gjorde köp i appar via spel utan deras vetskap eller samtycke. Amazon kommer att vara tvungen att varna föräldrarna och de måste börja behandla ersättningarna från nästa år, säger en ny rapport. Detta kommer efter att en federal domare enades med Federal Trade Commission tidigare i år som sa att Amazon inte tillräckligt varnade föräldrarna för att vissa gratisspel tillät spelare att göra köp i appen.

Det var inte sällsynt att vissa barn som spelade dessa spel gjorde flera köp i appen utan deras föräldrars vetskap eller medgivande. De skulle bara drabbas av räkningen chock när de upptäckte att deras barn hade gjort dessa köp i appen och de visste ingenting om dem.

Federal Trade Commission hade tidigare uppskattat att föräldrar debiterades upp till 86 miljoner dollar tillsammans. Den sa att Amazon inte bara skulle återbetala det debiterade beloppet utan också betala en böter på 26,5 miljoner dollar.

USA: s distriktsdomare John Coughenour har sagt att FTC: s skadeståndsansökan är “för hög” och han har kommit överens med Amazon om att kommissionen kan ha tagit hänsyn till misslyckade lösenordsförsök som inte var relaterade till obehöriga köp i appar från barn.

Domaren avvisade också Amazons begäran om att utfärda återbetalningar av föräldrar i form av presentkort och tillade att företaget “utan tvekan skulle återta några av de vinster som är i fråga.”

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Amazon och appar. Källa: Reuters