Amazon Kindle överskridit med skräppostböcker

Kindle logo

Kindle-logotypOm du är en författare som själv har publicerat en bok i Amazons Kindle-bokaffär och du undrar varför ingen verkar köpa dina böcker – det är inte för att din bok är impopulär. Chansen är stor att den har begravts i skräppost. Enligt rapporter online ser det ut som om Kindle-bokhandeln lider av samma problem som Android Market: en överbelastning av skräppostböcker. Eftersom Amazon inte styr Kindle-butiken och låter författare enkelt publicera sina egna böcker, precis som Googles Android Market, har butiken fyllts med dåliga ursäkter för böcker.

Spammare har publicerat om upphovsrättsböcker på nytt som sina egna böcker (ibland fortfarande böcker under upphovsrätt), sätter ett pris på dem, med en ny titel eller omslag och tjänar pengar precis så. Och de flesta av dessa skräppostböcker är dåliga kopior av originalmaterialet, med dåligt formaterad text, saknade sektioner och i princip inte värda pengarna för att köpa dem. Det värsta med det här är att skräppostböckerna ligger på topplistorna.

Medan skräppost på andra försäljningsställen (dvs. bloggar och e-post) lätt har stoppats, hur hindrar man skräppostböcker från att säljas? Amazon har säkert inte råd att anställa människor bara för att kontrollera de tusentals böcker som skickas in varje dag. Vissa människor föreslår att Amazon börjar debitera författare för att publicera böcker i sin butik, men det förstör hela syftet med dess fria, självpublicerande butik. Några författare där ute som har upplevt detta problem med Kindle bokhandel?

Filed in Web. Läs mer om Amazon, Kindle, Spam och Store.