Amazon Kindle Reading Fund lanserades för att främja digital läsning

Amazon Echo Frames Are Now Available To Everyone

Amazon kommer gärna att sälja inbundna böcker och pocketböcker men det skulle hellre ha dig att läsa digitala böcker helst på e-läsarna som de säljer. Företaget tillkännagav idag ett nytt initiativ kallat Kindle Reading Fund som är tänkt att utöka digital läsning över hela världen. Genom denna fond kommer Amazon att donera Kindle-läsare och Fire-tabletter samt e-böcker till olika samhällen runt om i världen.

Det kommer att arbeta med partnerorganisationer för att utöka digital läsning över hela världen. Det kommer att ge detta stöd till organisationer som sjukhus, skolor, bibliotek, PTA och andra ideella organisationer. Företaget arbetar också med Worldreader för att stödja läsprogram i utvecklingsländerna.

Amazons partnerskap med Worldreader kommer att omfatta företaget som donerar tusentals till e-läsare till utvecklingsländer och stöder dem genom att tillhandahålla e-böcker. Företaget har också donerat tusentals e-läsare och Fire-surfplattor till studenter och lärare, det arbetar med National PTA för att få föräldrar att intressera sig för barns läsning.

Kindle Fund gör det möjligt för företaget att öppna Amazon för donationsförfrågningar från 501 (c) (3) organisationer och skolor i samhällen. Organisationer kan nå ut via fondens webbplats för att begära stöd och Amazon kommer tillbaka till dem om tio dagar.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Amazon. Källa: amazon