Amazon lovar att fixa rasfördelad leveransservice samma dag

Amazon lovar att fixa rasfördelad leveransservice samma dag

amazon-prime-now-atlanta

Amazon har lovat att det kommer att fixa sin rasförspända leveransservice samma dag som fungerar under Prime Same Day moniker. Det kommer att utvidga den här tjänsten till underutnämnda personer i 27 städer där tjänsten för närvarande är tillgänglig. Företaget har också lovat att det inte kommer att lansera Prime Same Day i några nya städer förrän det kan täcka alla postnummer i de städer som tjänsten finns i just nu.

Bloomberg genomförde en utredning förra månaden som avslöjade att leveransservice samma dag var partisk till förmån för vita. Rapporten nämner att svarta invånare i Dallas, Washington, Chicago och Atlanta var ”ungefär hälften så benägna” att vara berättigade till leveransservice samma dag som vita invånare.

Amazon har utfäst sig i ett uttalande som erhållits av Congressional Black Caucus, det har redan varnat företaget om att det övervakar situationen och har också stött uppmaningar till en utredning om saken av Federal Trade Commission.

“Vi kommer snart att utöka Prime Same Day Service till alla postnummer i de 27 städer där Prime Same Day-leverans för närvarande lanseras,” sa Amazon i uttalandet och tillade att tjänsten inte kommer att lanseras i några nya regioner förrän den är kunna säkra en transportör för varje postnummer.

Amazon sa att de fortfarande räknar ut detaljerna och är i färd med att förvärva sista milen för vart och ett av dessa postnummer men lovar att “vi borde ha 100 procent täckning inom kort.”

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Amazon och Amazon Prime.