Amazon Online-biljettförsäljning kan snart gå live i USA

Amazon Online-biljettförsäljning kan snart gå live i USA

Amazon-logotyp
Amazon har sålt teater- och konsertbiljetter online i Storbritannien sedan förra året men det har ännu inte gjort det på hemmaplan. Företaget har ännu inte bekräftat om det kommer att börja sälja biljetter online på andra marknader, men en ny jobblista som publicerats av företaget har upptäckts vilket tyder på att Amazon online-biljettförsäljning snart kan gå live i USA.

Jobblistorna som Recode har upptäckt pratar om en “internationell expansionsstrategi” riktad till europeiska och asiatiska marknader. Flera listor avslöjar att nya positioner är öppna vid Amazons huvudkontor i Seattle där de nya resurserna kan få i uppdrag att arbeta med en Prime Tickets-funktion.

Namnet antyder att detta kan vara ytterligare ett incitament för dem som har Amazon Prime-medlemskap. Jobblistorna avslöjar uppenbarligen inte mycket om företagets planer, men det finns tillräckligt där för att föreslå att online-biljettförsäljning så småningom kan gå live i USA.

Amazon döljer inga tjänster eller extra avgifter relaterade till biljettförsäljning i Storbritannien, vilket är en av anledningarna till att det är den bästa platsen för många att köpa konsert- och teaterbiljetter online.

Den uppriktiga metoden för prissättning skiljer den från andra biljettförsäljare. Koppla ihop det med att miljontals människor redan använder Amazon och har sina betalningsuppgifter registrerade och du ser ingen anledning för Amazon att inte börja sälja biljetter online i sitt hemland.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Amazon och Amazon Prime.