Amazon planeras enligt uppgift att driva fysiska livsmedelsbutiker

Amazon planeras enligt uppgift att driva fysiska livsmedelsbutiker

amazon-fräsch
Amazon tjänar pengar när du kringgår fysiska butiker och köper produkter från det online. Det är nästan ironiskt att se företaget inrätta fysiska butiker, men de finns i sin övergripande strategi. Företaget har redan etablerat några bokhandlar och om en ny rapport tros kan det planera att etablera fysiska livsmedelsbutiker. Dessa butiker kommer enligt uppgift sälja lättfördärvliga föremål som kött och mjölk. Det kan också starta upphämtningsplatser för livsmedel.

Wall Street Journal rapporterar att detta är en del av företagets planer på att utöka sin Amazon Fresh-leverans av livsmedelsleveranser utanför nätet. Detaljhandeln och en enkel upphämtningsprocess kommer säkert att göra det lättare för människor att få sina livsmedelsbutiker gjorda utan att ens behöva lämna sin bil.

Rapporten nämner att detta projekt internt kallas “Project Como” och att det kommer att lanseras exklusivt för Amazon Fresh-prenumeranter. De fysiska butikerna kommer att lagra fördärvliga varor med kort hållbarhet, medan de med ett längre utgångsdatum som jordnötssmör skulle vara tillgängliga för onlinebeställning och leverans via pekskärmsterminaler som finns i butikerna.

Amazon sägs titta på potentiella platser för dessa livsmedelsbutiker så det kan ta företaget ungefär ett år att få igång dem. Upphämtningsplatserna för start kan komma igång i Seattle där en kan öppnas de närmaste veckorna.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Amazon och AmazonFresh.