Amazon presenterar “Prime Air” -lastplanet

Amazon presenterar

Vi har vetat att Amazon har planer på droneleverans som de kallade Prime Air då, men nu ser det ut som Amazon har beslutat att slå Prime Air-märket på något annat. Företaget har nyligen tagit bort sin senaste Prime Air-strävan i form av ett verkligt lastplan!

Nu innan du tror att Amazon går in i flygbranschen, nej det är de inte. Dessa Prime Air-fraktplan är i grunden en del av Amazons plan att skapa sitt eget flygfraktnätverk, vilket innebär att företaget hoppas kunna effektivisera leveransprocessen ännu mer. Detta innebär också att Amazon vill minska deras beroende av andra leveranstjänster, vilket i sin tur gör det möjligt för dem att kontrollera sina leveranser bättre.

Företaget kommer att ha minst 11 Boeing 767-300-flygplan i början som kommer att utgöra sin flotta och de har hyrts ut från några av Amazons rederipartner. Amazon planerar också att utöka detta antal till cirka 40 under de närmaste åren, så det blir intressant att se hur allt detta spelar ut.

På tal med Recode sa Amazons Senior Vice President of Operations Dave Clark, ”Vi har förmågan att med våra egna plan skapa kopplingar mellan en punkt och en annan punkt som är exakt anpassade efter våra behov, och exakt skräddarsydda efter tidpunkten för när vi vill lägga paket på dessa rutter – kontra andra människors nätverk som är optimerade för att driva hela nätverket. Vi lägger till kapacitet, vi lägger till flexibilitet och det ger oss också kostnadsstyrningskapacitet. ”

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Amazon.