Amazon Prime gör sin debut i Kina

Amazon Prime gör sin debut i Kina

amazon-prime-now-atlantaEn av Amazons definierande funktioner och tjänster, bortsett från dess breda utbud av produkter, skulle vara dess Prime-prenumeration. För dem som prenumererar på det får de gratis leveransalternativ och också snabbare leveransalternativ, samt tillgång till en mängd andra tjänster som Prime Video, Prime Music, Prime Photos och mer.

Nu ser det ut som att tjänsten äntligen har kommit till Kina, ungefär. Amazon har nyligen meddelat att de kommer att utöka sin Prime-tjänst till Kina, men det kommer inte att vara en komplett kopia av den tjänst som erbjuds i USA. Till att börja med är en av skillnaderna att det kostar mindre på cirka 57,23 dollar per år jämfört med 99 dollar per år som kunder betalar i USA.

För det andra verkar det bara erbjuda gratis frakt för beställningar över 200 yuan, vilket innebär att tillgång till andra Prime-tjänster inte ingår. I grund och botten är målet här att uppmuntra kunder i Kina att handla på Amazon, där återförsäljaren endast har 1,1% av marknadsandelen i landet 2015, enligt iResearch.

Det är också tänkt att göra Amazon mer övertygande och konkurrenskraftig mot andra lokala tjänster som Alibaba och JD.com. I ett uttalande per e-post till Reuters sa Greg Greeley, Amazon Prime-vice president, “Lanseringen av Prime i Kina representerar ett nytt bekvämt sätt för kinesiska kunder att få åtkomst till äkta och kvalitetsprodukter från hela världen.” För närvarande är det oklart om andra Prime-tjänster så småningom kommer att hitta vägen till landet, men för närvarande räknar vi med att det inte är en dålig start.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Amazon.