Amazon Prime lanserades i Indien

Amazon Echo Frames Are Now Available To Everyone

Amazon-tecken
Amazon förbinder sig till den indiska marknaden på ett stort sätt och som ett bevis på det meddelade det idag lanseringen av Amazon Prime i landet. Företaget har nu lanserat sin leveransservice samma dag i världens näst mest befolkade land. Amazon Prime är endast tillgängligt i en handfull länder just nu inklusive USA, Japan, Storbritannien och Tyskland.

Företagets VD Jeff Bezos har tidigare sagt att han ser “enorm potential” i Indien och lanseringen av Amazon Prime visar att företaget är hausse på landet och det växer digitala landskapet.

Amazon Prime kommer att ge kunder i Indien gratis och snabbare frakt i mer än 100 städer. Kunderna kan välja mellan leveransalternativ för en dag och två dagar, de kommer också att få tillgång till exklusiva erbjudanden. Kunder i 20 större städer i Indien kommer också att kunna få schemalagda leveranser och samma dag med Amazon Prime.

Kunder i Indien kan registrera sig för Amazon Prime från och med idag, alla nya prenumeranter får en 60-dagars gratis testperiod. Amazon Prime har prissats till Rs. 499 i Indien vilket ungefär motsvarar $ 10. Prime-medlemmar på andra marknader får också tillgång till företagets musik- och videostreamingtjänster men hittills har de inte lanserats i Indien.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Amazon och Amazon Prime.