Amazon Rekognition är en bildigenkänningstjänst av Amazon

amazon-rekognition

Amazon-erkännandeEn av de grundläggande funktionerna i artificiell intelligens (AI) är förmågan att känna igen bilder och bearbeta dem. Företag som Microsoft och Google har debuterade verktyg för att visa hur korrekt deras bildigenkänningsplattformar är. Nu verkar det som att Amazon vill in så väl som de har meddelat Amazon Rekognition.

Detta är en bildigenkänningstjänst som ingår i en serie djupinlärningstjänster som Amazon nyligen har meddelat för utvecklare. För det mesta gör det vad de flesta bildigenkänningstjänster gör, det vill säga att identifiera mänskliga ansikten, identifiera känslor och märka objekt bara genom att titta på det. I själva verket verkar det vara tillräckligt smart för att inte bara berätta att en hund är på ett foto, utan också hundens ras som är ganska specifik.

Enligt Amazons CTO Werner Vogels, “Amazon Rekognition demokratiserar tillämpningen av djupinlärningsteknik för att upptäcka objekt, scener, koncept och ansikten i dina bilder, jämföra ansikten mellan två bilder och utföra sökfunktionalitet över miljoner ansiktsfunktionsvektorer som ditt företag kan lagra med Amazon Rekognition.”

Om vem som kan dra nytta av Amazons rekognitionstjänst återstår att se, liksom de olika applikationer som den kan användas till. Men det är ett alternativ till några av de andra produkterna där ute från andra företag som Google.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om AI (artificiell intelligens) och Amazon.