Amazon ska hyra 120 000 tillfälligt anställda för semestern

Amazon Echo Frames Are Now Available To Everyone

Amazon-tecken
Som världens största online-återförsäljare kan du föreställa dig att Amazon gör en hel del affärer under den lukrativa semesterperioden. Företaget måste anställa tiotusentals nya arbetare för att kunna möta efterfrågan. Företaget meddelade idag att det här semesteråret kommer att anställa 120 000 tillfälligt anställda för att hantera den enorma arbetsbelastningen som ingår i denna säsong för Amazon.

Företaget skickade ut ett uttalande idag som bekräftar att det kommer att anställa mer än 120 000 tillfälligt anställda i USA för semesterperioden. Arbetena kommer att spridas över 27 stater och kommer att finnas tillgängliga i företagets sorteringsanläggningar, kundservicecenter och fullgörandecentra.

Amazon gör detta varje år, och i år förutspår det ännu större efterfrågan, varför de anställer 20 000 fler säsongsarbetare 2016 jämfört med 2015. Ganska många säsongsarbetare fortsatte sedan med heltidsjobb på Amazon.

Amazons vice president för global kunduppfyllelse Mike Roth avslöjade att förra året stannade mer än 14 000 säsongsanställda i regelbundna heltidsjobb efter att semestern var över. Amazon förväntar sig också en ökning av detta antal 2016.

Så om du letar efter arbete under semestern kan du prova Amazon.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Amazon. Källa: phx.corporate-ir.net