Amazon släpper banhammer på incitamentrecensioner

Amazon Echo Frames Are Now Available To Everyone

Amazon-tecken
Vi brukar kontrollera recensioner av en produkt som vi handlar om att köpa online för att se vad andra kunder har att säga om den. Amazons granskningssystem är ganska bra men företaget har aldrig klämt fast på “incitamentiserade recensioner” tidigare. Incitrerade recensioner är de som skrivs av någon som fick produkten antingen gratis eller till en betydande rabatt i utbyte mot en recension, och dessa recensioner är inte alltid helt sanningsenliga. Amazon har nu tappat banhammaren på incitamentiserade recensioner.

Amazons community-riktlinjer har uppdaterats idag för att återspegla att incitamenta recensioner inte längre tillåts. Företaget säger att dessa recensioner står för en liten bråkdel av de totala recensionerna på Amazon.com.

Företag som ger produkter gratis i utbyte mot incentiverade recensioner berättar inte nödvändigtvis dessa människor att ge en positiv recension, men otaliga studier har visat att incitamentiserade recensenter är mindre benägna att ge negativ feedback om något de har fått gratis eller för en betydande rabatt.

Amazon kommer att fortsätta att stödja incitamentiserade recensioner som skickats in genom sitt Vine-program som skapades 2007 för att ge kundfria recensioner. Genom detta program kan återförsäljare betala Amazon en avgift för att skicka sina produkter till betrodda granskare som aldrig har kontakt med återförsäljarna själva. Amazon har kontroll över dessa recensioner eftersom det begränsar hur många Vine-recensioner som kan visas för en viss produkt.

Den senaste ändringen av riktlinjerna för samhället avseende incitamentiserade recensioner påverkar inte bokbranschstandarden för att skicka ut förhandskopior av fackböcker och romaner för recensioner innan de släpps.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Amazon. Källa: amazon