Amazon slår äntligen ner skräppostböcker

Kindle logo

Kindle-logotypKom ihåg att vi i juni rapporterade om ämnet spamböcker som tog över Amazons Kindle-bokaffär? Tja, bara om du glömde bort, har spammare publicerat böcker (både utan upphovsrätt och de som fortfarande är upphovsrättsliga) som sina egna titlar; indirekt stjäla pengar från många självpublicerade författare som har arbetat hårt för att skriva dem i första hand.

Efter månader av dessa bedrägerier verkar det som om Amazon äntligen slår ner på dessa spammare. Enligt ett e-postmeddelande som en spammare nyligen fick, här är vad Amazon hade att säga:

Hallå,

Vi kontaktar dig angående böcker som du nyligen skickat in via Kindle Direct Publishing.

Vissa av dessa böcker är antingen odifferentierade eller skiljer sig knappt från en befintlig titel i Kindle-butiken. Vi tar bort sådana duplikatversioner (eller nästan dubbletter) av samma bok eftersom de minskar upplevelsen för kunderna. Vi meddelar dig varje gång en bok tas bort, tillsammans med den specifika boken / boken och anledningen till borttagning.

Förutom att ta bort dubbla böcker från Kindle-butiken, observera att om du försöker sälja flera exemplar eller odifferentierade versioner av samma bok från ditt konto, kan vi avsluta ditt konto.

Om du har några frågor angående granskningsprocessen kan du skriva till [email protected]

Vänliga hälsningar,

Kindle Direct Publishing
http://kdp.amazon.com

Slutligen gör Amazon något åt ​​situationen men det ser ut som om de kommer att kamma igenom böckerna manuellt så det kommer att ta lite tid innan alla tillgängliga skräppostböcker tas ur de virtuella hyllorna – och under tiden ännu mer skräppost böcker kommer antagligen att öka. Jag antar att det är bättre än att de inte gör någonting alls, eller hur?

Filed in Web. Läs mer om Amazon, E-böcker, Kindle och Spam.