Amazon tillkännager planer på att starta 100 popup-butiker i USA

Amazon tillkännager planer på att starta 100 popup-butiker i USA

Amazon-butikTänk på Amazon och du kanske tänker på företagets olika onlinetjänster som återförsäljare. Inte bara sålde de artiklar online, men de verkade njuta av sin digitala natur genom erbjudanden som Kindle e-läsare och e-böcker. Men det började förändras förra året när de lanserade sin första fysiska bokhandel.

Senast vi hörde hade Amazon planer på fler bokhandlar, men det är inte allt. Företaget har nyligen meddelat planer på att starta pop-up-butiker som kommer att finnas i olika gallerior över hela USA. Hittills finns det mer än 20 av dessa pop-up-butiker som Amazon har lanserat, men uppenbarligen stannar de inte där eftersom företaget planerar att så småningom få dessa butiker till cirka 100 år 2017.

Men dessa pop-up-butiker handlar inte om att sälja böcker. Istället är dessa butiker avsedda att marknadsföra och sälja företagets hårdvaruprodukter, som Kindle e-läsare, Fire-surfplattor, Fire TV, Amazon Echo, Dash-knappar och mer. Det kommer att finnas personal till hands för att ge råd till kunder om vad de ska få, och det kommer också att demonstreras produkter så att kunderna kan få lite praktisk tid med dem.

Det är ett intressant initiativ och ett som vi måste undra kommer att fungera för dem. I vilket fall som helst om du gillar tanken på att prova Amazons produkter innan du köper, håll utkik efter en popup-butik som kan vara nära dig.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Amazon och Kindle.