Amazons anställningsgrad för Alexa är snabbare än Apple för Siri

Du kan nu skapa och dela Alexa-rutiner

Amazon var definitivt “sen” till scenen för digital assistent och valde att starta Alexa år efter att företag som Apple, Google och till och med Microsoft gick in i striden. Det verkar emellertid som att Alexa, trots att det är sent, snabbt har kommit ikapp tack vare Amazons lansering av Echo smarta högtalare och också gjort Alexa tillgänglig för utvecklare mycket tidigt i spelet.

Nu tror vi att det kan finnas en bra anledning till varför Alexa dominerar, åtminstone jämfört med Siri. Enligt nya data från Thinknum (via 9to5Mac) verkar det som om Amazons anställning för sitt Alexa-team är 5: 1 jämfört med Apples anställning för Siri. Det betyder att för varje fem personer Amazon anställer för Alexa finns det bara en för Siri.

Att söka efter lediga jobb med termen “Alexa” gav cirka 750 jobb, mot Siri som har cirka 170. Det har dock påpekats att storleken på båda företagen är mycket olika, där Amazon spelar hem för över 600 000 anställda, mot 80 000 eller så hos Apple, vilket betyder att Apple kanske inte behöver (eller vill) hyra i samma takt som Amazon gör.

I alla fall oavsett det verkar det som om Amazons anställningsstrategi kan löna sig eftersom Alexa utan tvekan är en av de främsta på marknaden för digital assistent.

Sparad i Apple> Allmänt. Läs mer om Alexa, Amazon och Siri.