Amazons livsmedelsleveranstjänst landar i Storbritannien

amazon-fresh

amazon-fräsch

Som förväntat är Storbritannien den första internationella destinationen för Amazons livsmedelsleveransservice. Företaget har meddelat idag att Amazon Fresh nu har gått live i Storbritannien. Från och med idag kommer livsmedelsleveranstjänsten att finnas tillgänglig för Amazon Prime-abonnenter i norra och östra London. Personer som registrerar sig för att använda Fresh för första gången får en 30 dagars gratis testperiod.

Vid lanseringen är Amazon Fresh tillgänglig i 60 London-postnummer. användare kan välja en timmes tidsramar så att de kan se till att de är hemma för att hämta matvarorna när lastbilen rullar runt. Kunderna har också möjlighet att leverera samma dag förutsatt att beställningen görs före 13:00.

Amazon Fresh erbjuder ett brett utbud av artiklar, inklusive men inte begränsat till 130 000 bageri, mejeriprodukter och andra färska produkter. Produkter från nästan 50 lokala specialbutiker kommer också att säljas via tjänsten, detta inkluderar lokala fiskhandlare, bås på stadsmarknaden och chokladpremier.

Det återstår att se hur lång tid Amazon tar för att lansera tjänsten över hela London, och när det kommer att expandera Amazon Fresh till andra städer i landet. Amazon har inte sagt vilka länder de tittar på nästa för att utöka tjänsten i, det kommer sannolikt att ta sin tid med tanke på att Amazon Fresh har haft en ganska långsam utrullning även hemma i USA.

Arkiverat i allmänhet .. Källa: theguardian