Amazons snöskoter är bokstavligen en hårddisk på hjul

Amazons snöskoter är bokstavligen en hårddisk på hjul

Amazon-snöskoterTack vare internethastigheterna idag är det inte så illa att ladda ner och överföra filer i gigabyteområdet. Att skicka foton är också mer eller mindre omedelbart eftersom det är så snabbt saker rör sig idag. Men när det gäller säkerhetskopiering av företagsdata, särskilt om du är ett stort företag som hanterar terabyte eller till och med petabytesvärde, är det en annan historia.

Nu kan du självklart använda internet för att skicka dessa filer till molnet och till reservservrar, men det skulle vara ganska ineffektivt eftersom det skulle ta åldrar. Det är då Amazon har lösningen för sina kunder i form av Amazon Snowmobile, en lastbil som i grunden är en massiv hårddisk på hjul.

Varje lastbil kan lagra så mycket som 100 petabyte, vilket i fall du är obekant motsvarar cirka 100 000 terabyte, vilket bryter ner det ytterligare är ungefär 100 miljoner gigabyte. Tanken bakom det är att kunderna kan hyra lastbilarna för att manuellt kopiera sin säkerhetskopia till dem, och lastbilarna kommer att köra tillbaka till Amazon och överföra den till sina servrar för förvaring. Amazon säger att de tar ut $ 0,005 per gigabyte.

Det är en intressant och unik idé, även om det verkar som om det är en fysisk lastbil, kan den vara benägen att skada vilket innebär att det kan komma i olyckor, eller till och med kapas med all din data ombord. Amazon hävdar dock att lastbilen har GPS, larm och videoövervakning dygnet runt. Kunder har till och med möjlighet att hyra en säkerhets eskort om de anser att det är nödvändigt.

Arkiverat i Allmänt> Transport. Läs mer om Amazon.