Amazons ‘The Grand Tour’ bryter tittarrekord på Prime

amazon top gear

Amazon toppväxelMed tanke på hur mycket BBC: s Top Gear älskades av både bil- och icke-bilentusiaster på grund av showens lättförståeliga och humoristiska karaktär, är det säkert att säga att många hade ganska höga förväntningar när showens presentatörer lämnade för att bilda en ny show på Amazon kallas “The Grand Tour”.

Tidiga recensioner av det första avsnittet var positivt fantastiska och enligt ett pressmeddelande från Amazon verkar det framgångsrikt ha brutit tittarrekord på Prime Video, ett rekord som tidigare innehades av en annan Amazon Original-show, The Man in the High Castle. Showen har en 9,6 / 10 på IMDB baserat på över 10 000 röster; 4,9 av 5 stjärnor på Amazon som betygsatt av över 15 000 kunder; och har också fått 97% poäng på Rotten Tomatoes.

Enligt Amazons vd Jeff Bezos, ”Killarna är tillbaka och gör vad de gör bäst – kemin mellan Jeremy, Richard och James är det som gör The Grand Tour så underhållande. Deras kreativitet, tillsammans med den fantastiska produktionskvaliteten och 4K HDR-streaming, har Prime-medlemmar att svara på ett stort sätt. Kudos och grattis till hela laget. ”

Det är faktiskt imponerande att showen går så bra med tanke på att den bara är tillgänglig för Prime-medlemmar. Men det finns planer på att göra det tillgängligt globalt i december, så det kommer att bli intressant att se hur dessa siffror kommer att se ut, men nu börjar det se ut som Amazons rapporterade investering på 250 miljoner dollar var värt det.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Amazon, Social Hit och The Grand Tour.