American Airlines tar snabbare Wi-Fi till flygplan

Den här kvinnan tog med sig en häst som sitt känslomässiga stöddjur på flyget

amerikanska flygbolag
American Airlines vill förbättra Wi-Fi-upplevelsen i flyg för sina passagerare på ett stort sätt. Företaget har avslöjat att det kommer att installera snabbare Wi-Fi på ytterligare 500 jetplan i sin inhemska flotta. Beställningen av utrustning har lagts hos ViaSat som arbetar med att tillhandahålla Wi-Fi-lösningar till flygbolagen.

American Airlines har redan mer än 1100 jetplan utrustade med Wi-Fi i flyg, säger flygbolaget stolt att det har en av de största Wi-Fi-utrustade flottorna i världen.

Det har redan kontrakterat ViaSat att tillhandahålla service på 100 nya Boeing 737 Max-jetplan medan Gogo installerar sin snabba 2Ku-satellittjänst på mer än 130 Airbus A319- och A320-jetplan. Martha Thomas, taleskvinna för American Airlines, bekräftade till Bloomberg att ViaSat-installationer kommer att starta sommaren nästa år.

American Airlines har tagit en hel del av sin verksamhet från Gogo, en annan leverantör av Wi-Fi i flyg. Gogo bekräftade tidigare i år att nästan 550 amerikanska jetplan med sin utrustning var föremål för avinstallation när som helst flygbolaget valde att göra det och det sa också att American förmodligen skulle utöva detta alternativ på nästan alla dessa flygplan.

Thomas sa i uttalandet att “Gogo förblir en uppskattad partner,” och att det kommer att klä flygbolagets andra jetflygplan i sin inhemska flotta med sin satellit-Wi-Fi-tjänst. ViaSat är ändå den tydliga vinnaren här.

Arkiverat i allmänhet ..