Amerikanska tullar skulle snart kunna be om dina sociala medier

Facebook Is Deleting Pictures, Videos Uploaded From The PS4

facebook-logotypDu vet att när du reser utomlands till utlandet måste du vanligtvis fylla i formulär som kräver att du lämnar ditt namn, hemadress, passnummer, adress till var du ska bo i landet och så vidare. För det mesta är detta ganska standard, men i USA kan besökare snart bli ombedda att lämna sina sociala mediehandtag också.

Det har kommit ett nyligen förslag som föreslår att besökare som reser till och från USA kommer att ha ett ytterligare datafält som låter dem sätta sina sociala mediehandtag. Förmodligen kommer detta att tillåta amerikanska tullar att kontrollera din sociala mediestatus för att se vad du har gjort, eller om det kan finnas några tecken på att du inte har gjort något bra, för vi vet alla att ibland glömmer att internet en mycket allmän plats.

Men de goda nyheterna för integritetsförespråkare är att detta tydligen inte kommer att vara ett obligatoriskt fält som användarna måste fylla i. Med detta sagt, det faktum att det inte är obligatoriskt väcker frågor om hur effektivt detta kommer att vara då? När allt kommer omkring, om du vägrar att fylla i det avsnittet på formuläret, finns det verkligen inget de kan göra åt det.

I alla fall är detta helt enkelt ett förslag och allmänheten har 60 dagar på sig att kommentera det innan det formellt kommer att övervägas.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Facebook, Instagram, Legal och Twitter.